Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Медведев сравни западните санкции с Инквизицията

Медведев сравни западните санкции с Инквизицията

epa08090813 Russian President Vladimir Putin (R) and Russian Prime Minister Dmitry Medvedev (L) attend a State Council meeting on state agricultural policy at the Kremlin in Moscow, Russia, 26 December 2019. EPA/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев сравни настоящите западни санкции срещу Русия с методите на Инквизицията, предава ТАСС.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Сегашните санкции на Западния свят срещу руската държава, икономика и бизнес много напомнят методите на Inquisitio Haereticae Pravitatis Sanctum Officium („Священ отдел за разследване на еретичната греховност“ – бел. ТАСС)“, пише политикът в сряда в. неговия канал в „Телеграм“.

„Днес виждаме с очите си това, което Европа е наблюдавала през почти цялото минало хилядолетие и за което Римокатолическата църква се покая в края на 20 век. Говорим за Инквизицията“, добави той.

Западът се бори срещу Русия, основавайки се единствено на емоции, без „каквото и да е отношение към здравия разум и дори към закона“, сигурен е Медведев. „Борбата срещу Русия се основава на емоции, без да се съобразява със здравия разум и дори със закона. Никой не се опитва да навлезе дълбоко в собственото си законодателство или библиотека от прецеденти, за да приложи вековните основни принципи, върху които те стъпват. Защото, ако можеш толкова лесно и естествено да се отнеме това, значи тези страни никога не са го притежавали,“ написа той.

Медведев предупреди за голям брой дела, които предстои да бъдат заведени в различни съдилища заради изземване на руски бизнес имоти в чужбина. „Нашите опоненти, нека си го кажем, враговете на Русия, които толкова яростно се стремят да „отменят“ правото на собственост на руския бизнес, трябва да разберат, че ще бъдат изправени пред много съдебни дела в съдилищата. И в националните съдилища на Съединените щати и Европа, и в международни съдилища“ – предупреди Медведев.

Напоследък бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев се изявява почти ежедневно, а понякога и по няклко пъти на ден чрез сявоя канал в „Телеграм“, където яростно защитава политиката и действията на Кремъл и остро осъжда поведението на колективния Запад.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x