Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Местят ученици от опожарено училище

Местят ученици от опожарено училище

Учениците от опожареното училище в старозагорското село Гранит ще бъдат преместени в нова сграда. Това беше обявено от Министерството на образованието. Служебният министър на образованието, Галин Цоков, е посетил мястото на инцидента и подчертал значението на бързата организация за преместване на децата, особено тези от уязвими групи, за да се предотврати отпадането им от училище поради инцидента.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Учениците ще бъдат преместени в сградата на СУ „Христо Ботев“ в Стара Загора. Министър Цоков е проверил и училището в село Братя Даскалови, където е преценена възможността да приемат учениците от опожареното училище. Вече е започната организация по разчистване и обновяване на свободна сграда към училището в село Братя Даскалови, която ще приюти децата от село Гранит през новата учебна година. Децата ще бъдат настанени в едноетажна сграда с 4 класни стаи и отделен вход.

В пострадалото училище в село Гранит в момента се обучават 40 ученици до 7. клас. Там работят седем служители – петима педагогически и двама непедагогически специалисти.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x