Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Мигранти проплакаха от родни полицаи

Мигранти проплакаха от родни полицаи

13 нелегални мигранти, заловени от екипи на жандармерията в Турция, са се оплакали, че са били бити на границата с България от българската полиция, съобщи турската агенция DHA.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Турските власти заловили 13-имата чужденци в района на българо-турската граница близо до Къркларели. Пред жандармерията нелегалните обяснили, че са били изтласкани от територията на България.

Любопитното в случая е, че по думите им са влезли у нас нелегално от Гърция, а са изтласкани в Турция. В разказите си обясняват, че на границата са били набити, а ценностите им отнети. След преглед чужденците са отведени в Център за настаняване в Пехливанкьой.

Няколко часа по-рано пак по границата в района на Къркларели е било открито замръзналото тяло на друг мигрант. Селяни от Чаглайък, излезли да орат нивите по самата граница, се натъкнали на труп в полето. Пристигналите на място жандармеристи установили, че трупът е на 30-45 годишен мъж имигрант, а причината за смъртта му е преохлаждане. Според „Джумхуриет“ мъжът е от групата изтласкани от българската граница мигранти. Жандармерията е започнала разследване по случая.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x