Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
20.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > Министър Атанасов проговори след видеото от кабинета: Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции

Министър Атанасов проговори след видеото от кабинета: Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции

Министърът на културата Атанас Атанасов с първи коментар след видеото от кабинета, което предизвика множество реакции. Припомняме, че в него той благодари на хората, поздравили го за рождения му ден. 

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата „Култура” е отново на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата култура да е на дневен ред в нашето общество – готов съм”, обяснява той, цитиран от „Нова телевизия“. 

Атанасов уточнява, че в петък Министерството на културата е произвело голяма новина – 30,4 млн. лева за Национален фонд „Култура” отворени за кандидатстване. По думите му обаче тази тема е привлякла само 12 споделяния във Facebook.

Министърът на културата продължава с направеното през изминалите 100 дни управление. Отчита 100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино. 30 млн. за Национален фонд „Култура”.12 млн. за българските музеи, „въпреки лъжите на опозицията”.

„Нови конкурси за директори на културните институти. Налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работата по Норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 млн. извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народния театър”, уточнява Атанасов.

Той обещава всяка седмица да споделя по едно видео.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x