Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Министър Андрей Цеков: 1583 снегорина са в готовност да посрещнат първия сняг в България

Министър Андрей Цеков: 1583 снегорина са в готовност да посрещнат първия сняг в България

„Имаме пълна мобилизация, 1583 снегорина са в очакване на първия сняг в цялата страна“, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Той коментира и състоянията на 14 участъка на пътища, които са проверени през октомври. Установен е един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 е имало недостатъчна дебелина на асфалта. Седем участъка са били с дефекти.

По думите му в края на 2025 г. трябва да е готов участъкът на пътя Е79 по договор.

„Неприятен ефект от небходимостта да извършваме ремонти до населени места. Категорично не е редно да се случват щети при взривни работи. Проектът е бил неправилен, контролът е бил недостатъчен“, каза министърът по повод половината от имотите в Ребърково, които за засегнати от взривни работи при модернизацията на главния път Мездра – Лютидол.

Министър Цеков коментира и протеста по време на мача България – Унгария.

„Това, което се случи, е следствие на катастрофалният провал на управлението на БФС последните 20 години и подценяване на ситуацията. Не трябваше да се допуска събиране на враждуващи агитки, които са емоционални хора, на едно място. Трябваше да бъде предотвратено“, каза той.

„Управлението винаги е под риск във всяка една парламентарна република. Считам, че в настоящата ситуация няма кой знае каква сензация“, каза министърът на въпрос дали ще се разпадне „сглобката“ на управлението.

Той обясни и за камерите на тол система, които вече отчитат и превишената скорост.

„Над 300 рамки, на които са монтирани камери, които засичат и в момента и средна скорост. На теория още днес могат да заработят, те и сега ви засичат, но не получавате фиш“, обясни министърът.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x