Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
27.09.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Мисис Бургас се обединява в подкрепа на център за социални услуги в Малко Търново

Мисис Бургас се обединява в подкрепа на център за социални услуги в Малко Търново

Благотворителния бал на Мисис Бургас ще се проведе на първи декември в Гранд хотел и СПА „Приморец“.

Бургаските красавици, носителки на титлите Мисис Бургас, техните подгласнички и участнички през годините на провеждане на конкурса ще се обединят в подкрепа на децата и техните родители от Център за обществена подкрепа „Цветница“ в община Малко Търново, който център е част от най-голямата благотворителна организация на Католическата екзархия в България „Каритас“.

 В социалното заведение в пограничния град е създадена общност от деца и семейства с различни потребности. Освен от Малко Търново, центъра е посещаван и от живущи в съседните села Стоилово, Граматиково и Звездец. Негови посетители и ползватели на социални услуги са деца на различни възрасти, като най- малките посетители са пеленачета с техните майки.

Освен с обичайните материални и финансови потребности, с които ще бъде подпомогната дейността на социалното заведение, участничките в благотворителния бал ще се ангажират лично и ще посетят социалното заведение. Красавиците ще се срещнат с децата и техните майки, ще разкажат интересни истории от техния живот, ще дарят книжки и ще прочетат приказки на малчуганите, ще дарят рисувателни материали и интересни занимателни игри. Вълнуващи дейности са подготвени и за майките на децата от центъра за социална подкрепа.

Целта на кампанията на благотворителния бал на Мисис Бургас, освен да подпомогне материално центъра, е да покаже колко е важно общуването в днешното съвремие, приемането на различията и подкрепата на всички общности, в стремежа за изграждане на едно социално здраво общество.

Именно затова и мотото на първия благотворителен бал на Мисис Бургас е: Красотата отваря сърцата на хората и обединява!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x