Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Морска столица ли?! Варна за пореден път потъна в мизерия и боклуци

Морска столица ли?! Варна за пореден път потъна в мизерия и боклуци

Преливащи контейнери, разрастващи се смрад и мръсотия станаха повод управата на община Варна да види серия саботажи срещу себе си. Проблемите с боклука започнаха преди 3 дни. Тогава възмутени граждани заляха социалните мрежи с кадри от преливащия боклук. Питаха къде спи общината, защо не контролира сметоизвозването.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Положението с боклука не е непознато, но обичайно се случва през лятото – когато Варна се напълва с хора. А сега е зима. Интересно е също, че кметът Благомир Коцев (ПП-ДБ) построи съществена  част от предизборната си кампания миналата година с критики срещу предишната власт (ГЕРБ) точно за сметосъбирането – обещаваше проблемите да не се повтарят. А се повториха на третия месец от мандата му. 

Реално голяма криза с боклука няма. Тежко е положението предимно в централните райони „Одесос“ и „Приморски“. Но неприятната ситуация е факт. Край доста контейнери се образуваха микросметища. А и ГЕРБ отигра топката, атакувайки кмета.

В неделя преди обед Коцев реагира и обяви във „Фейсбук“, че взема на „ръчно управление“ ситуацията. Призова хората да публикуват на профила му снимки на заринатите контейнери с уточнение на адреса:

„Вземам проблема с боклука във Варна на ръчно управление! Кризата достигна недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве. Оправданията повече не вършат работа. Фирмата, която наследихме като свой партньор от предишното управление, е санкционирана за несправянето й с проблема. От днес тя ще работи по мои лични указания. Моля варненци да споделят снимки на непочистени контейнери за смет в коментарите под тази публикация, като добавят адреса. Адресът е важна подробност, защото Общината, в координация с фирмата-изпълнител, ще изпраща извънредни сметоизвозващи екипи на място по вашите сигнали. Или ще се справим с тази проста задача бързо и ефективно, или ще има нов конкурс и нова фирма, която да се грижи за чистотата на Варна“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x