Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Москва готви национализация на имуществото и парите на неприятелските държави и техни граждани

Москва готви национализация на имуществото и парите на неприятелските държави и техни граждани

Държавният съвет на Република Крим е внесъл в Държавната дума законопроект за национализацията на имущество, което към 24 февруари е било притежания на граждани на т. нар. „неприятелски“ държави. Документът е внесен в елекронната база данни на Думата, съобщава БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В законопроекта се предлагат изменения, засягащи „движимо и недвижимо имущество, парични средства, депозити в банки, ценни книжа, корпоративни права, както и други активи, които пряко или чрез посредници принадлежат на чужди държави и лица“.

Законопроектът дава право на субектите на Руската федерация да определят процедура за национализация на имущество на чужди държави и чуждестранни лица, свързани с чужди държави, които извършват „неприятелски“ действия срещу юридически и физически лица от Руската федерация.

Заместник-председателят на фракцията „Единна Русия“ Евгений Ревенко обяви в своя телеграм канал, че поддържа инициативата.

Лидерът на Крим Сергей Аксьонов съобщи на 23 март, че властите в анексирания от Русия регион съвсем скоро ще започнат да национализират имущество на украинските олигарси. На полуострова имоти имат много украински олигарси, както и семейството на украинския президент Володимир Зеленски.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x