Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Москва обяви голяма новина за рублата!

Москва обяви голяма новина за рублата!

Курсът е 5000 рубли за грам злато 24 к. Всяка тройунция съдържа 32 грама. 32 грама пъти по 5000 рубли за грам е 160 000 рубли.

Курсът на конверсия на рубли към щатски долари е 100 рубли и 90 копейки, за всеки щатски долар.

Щом рублите са вързани със злато на цена 5000 рубли за грам и за една тройунция злато би струвала 160 000 рубли, значи конверсията в щатския долар означава, че при използване на рублите цената на златото е 1600 долара за унция, вместо 1928 долара за тройунцията при покупка с щатски долари.

Русия току-що заличи около тридесет процента (30%) от стойността на щатския долар в световен мащаб по отношение на златото.

Още по-лошо, след като Русия ще продава петрола и газа си само в рубли, а рублите сега са фиксирани по 5000 рубли за грам, всеки който иска да купува нефт или газ ще трябва да плати или в рубли или в злато

Хората по цял свят буквално ще ХВЪРЛЯТ парите си в рублата и ще БЯГАТ от долара и еврото.

Това, което Русия току-що направи, е финансов еквивалент на детониране на ядрена бомба.

Последният човек на тази планета, който се опита да подкрепи валутата със злато, беше Муамар Кадафи от Либия.

НАТО нахлу в Либия, бомбардира я, докато либийците [забележете по-скоро наемни терористи] не хванаха Кадафи на улицата и ……
Подозирам, че в този час банкерите по света говорят по телефона и държавните глави им инструктират, че това, което е направила Русия, напълно ще разбие щатския долар и еврото и тези банкери ще кажат на държавните глави да започнат веднага третата световна война.

Руската централна банка днес завърза рублата със златото.

Миналата седмица Русия заяви, че ще продава НЕФТ и ГАЗ само в рубли.

Това означава, че руският петрол и газ са обвързани със златото, като рублата го замества за злато.

РЕЗУЛТАТ: Европа (която има нужда от руски газ и петрол) вече ще трябва да купува рубли за злато от Путин, или сама да плаща петрола и газа със злато.

В момента рублата срещу долара във ФОРЕКС е приблизително 100:1.

НО… Тъй като 5000 рубли сега са равни на един грам злато и петролът ще бъде оценен директно в злато, ще има МАСОВО ценово колебание на пазарите на ФОРЕКС относно това колко злато все още можем да купим за долар.

Чуждестранните държави, които държат доларови облигации в резерв, ще видят, че имат незабавно и много по-малко полза от тях и ще искат да започнат да ги дъмпингуват в полза на нещо по-стабилно;

Принципно всяка валута, свързана със злато, е добра идея за това. Което означава, че държави като Япония ще започнат да зареждат доларовите си облигации възможно най-бързо – НЯМА да искат да слязат с кораба! Те ще преминат към по-стабилни валути като… рубла.

Това ще има ДЕ-флационен ефект върху рублата, което с времето я прави по-ценна.

Това означава също, че Путин може да закачи отново рублата по всяко време, вместо 5000, например на 500, 50 или 10 рубли за грам злато. Той просто става все по-ценен.

Незабавният резултат е, че всички тези чуждестранни държави се отърват от резервите си в долар, ще накара всички допълнителни долари да бъдат разпродадени и да се приберат у дома, причинявайки по-лоша хиперинфлация.

Изненадани ли сте, че Байдън беше на сцената миналата седмица, призовавайки за промяна на режима и предстои да има маси от ядосани, буквално гладуващи американци да маршируват по улиците искащи отговори.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Руският президент Владимир Путин направи публично изявление за случилото се с връзката на рублата със златото.
В изявлението се посочва, че западните нации просто са откраднали руските валутни резерви и златни резерви, разбивайки доверието в света в така наречените „първокласни“ безопасни.

Той прогнозира също, че хората сега ще се освободят от задържаните си долари и евро в полза на по-безопасни инвестиции като земя, храни и суровини.

Въздействието на това, което Русия току-що направи, е буквално кама в сърцето на щатския долар и еврото. Никой вече няма да иска тези валути и понеже САЩ не произвеждат почти нищо у дома, когато чуждестранните държави спрат да приемат долара като валута, САЩ и Европа ще бъдат засегнати от недостиг на всичко.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x