Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Мощен инвеститор стъпва в Бургас

Мощен инвеститор стъпва в Бургас

Голям инвеститор стъпва в Бургас.. Това е световният производител на бронирани автомобили – International Armored Group (IAG), собственост на българина д-р Антон Стефов. Историята му е вдъхновяваща. Емигрира в Канада на 35-годишна възраст, със солидни знания и професионална подготовка в областта на машинното инженерство. Макар и без почти никакъв капитал, създава своя фирма за бронировки и след години натрупан опит, през 1996 г. основава International Armored Group. За 25 години IAG се превръща в световен лидер и технологичен иноватор в бронирането на превозни средства, а работещите в компанията по цял свят са вече над хиляда.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Независимо от нарастващия си международен успех, д-р Стефов иска да вложи средства в българската отбранителна промишленост. Освен, че вижда перспектива на родния пазар, той е категоричен, че „патриотизмът означава реална подкрепа за страната, в икономически измерения“.

Според д-р Стефов е настъпил правилният момент, в който пред България се откриват нови хоризонти. Още тази година IAG възнамерява да подкрепи родната индустрия с технологични иновации, да инвестира в образованието и развитието на добри специалисти, както и да открие нови работни места.

Той намира като свой партньор Община Бургас. Заводът ще се намира до бъдещия Северен обход срещу магазин „Джъмбо“. Световният концерн е закупил земята за над 2 млн. лева.

Според запознати инвеститура оглежда стари казарми в региона за изпитване на армейската техника.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x