Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
04.12.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Мъж и жена са в ареста след шофиране без книжки и нападение над полицаи с огнестрелно оръжие

Мъж и жена са в ареста след шофиране без книжки и нападение над полицаи с огнестрелно оръжие

Мъж и жена са задържани от полицейски служители на пътя край Берковица. Двамата са били спрени за проверка от служители на КАТ, която установява, че мъжът, който шофирал е неправоспособен водач, при това пиян, като кирка зад волана.

Минути след това двойката става агресивна и влиза в пререкание с полицейските служители.

При опит да бъде изведен от автомобила, водачът бръкнал в джоба на якето си и извадил пистолет, който насочил към МВР- служителя.

Последвало е сборичкване, пистолета на нападателя е избит от ръката му върху пътното платно и той е заключен с белезници.

Придружаващата го жена се опитала да помогне на арестувания, като се хвърлила на гърба на единия от полицейските служители. Тя също е неутрализирана с помощни средства и задържана.

Двамата са приведени в следствения арест, а срещу тях ще бъде повдигнато обвинение за нападение върху полицейски служители, едро хулиганство, каране в нетрезво състояние и опит за предотвратяване на арест.

Тестовете за наркотици на двамата са отрицателни, но на мъжът дрегерът за алкохол е отчел 1.9 промила концентрат в кръвтта.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x