Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Мъж, убил човек на пътя, продължава да шофира месеци след инцидента

Мъж, убил човек на пътя, продължава да шофира месеци след инцидента

Кадър: Нова телевизия

Мъж е бил убит от автомобил на пътното платно, докато върви към работното си място. Инцидентът е станал в Каварна. Видеозапис от камерата на съседна бензиностанция е уловил момента на произшествието, а на кадрите се вижда как шофьорът прегазва мъжа. Случаят е отпреди близо 4 месеца, но въпросният шофьор не е с отнета книжка и продължава да се движи по улиците, въпреки че тече разследване, предаде Нова телевизия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Той е бил задържан от полицията, а пробите за наличие на алкохол и наркотици са били отрицателни. След това е бил освободен, което шокира роднините на починалия.

„Срещнах го и го попитах как изобщо кара кола след случката, а той ми отговори с нагъл тон: „И какво от това? Това не ми позволява да карам кола ли?”, каза Кристиян Костадинов, син на починалия мъж.

Потърсихме шофьора, но той отказа да коментира случилото се пред камерите ни. От Окръжната прокуратура в Добрич съобщиха, че разследването в досъдебното производство не е приключило и че вече са разпитани свидетелите по случая. Изготвени са и множество експертизи, но тепърва предстои заключението на очен лекар, тъй като се предполага, че шофьорът има зрителен проблем.

А от „Пътна полиция” съобщават, че до момента на този участък не е имало подобни произшествия.

„Участъкът не се характеризира, като авариен. Пътното платно е достатъчно широко – над 14 метра. То е четирилентово”, каза Жулиян Минев, началник сектор „Пътна полиция“ към МВР – Добрич.

Освен това районът е добре осветен. Остава обаче въпросът кое налага пешеходците да вървят по пътното платно.

„Това, че липсва тротоар, действително е предпоставка”, обясни Минев.

От Община Каварна съобщиха за NOVA, че през 2016 г. е извършен ремонт на пътното платно, но не имало искане или потребност от изграждането на тротоар, тъй като в района няма жилищни нужди, а само промишлени обекти. Семейството на починалия обаче се надява на справедливо наказание.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x