Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Набързо освободиха заподозрения за купуване на гласове общински служител от Несбър – Паскал Апостолов

Набързо освободиха заподозрения за купуване на гласове общински служител от Несбър – Паскал Апостолов

След грандизоният скандал в Община Несебър със задържания по подозрения в купуване на гласове общински шеф в сектор „Местни данъци и такси“– Паскал Апостолов, прокуратурата побърза да освободи заподозрения от ареста.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Въпреки, че в един общински служител бяха открити колосални суми, които държавните институции трябва да разследват, как един държавен чиновник, на държавна заплата се е сдобил с тях и защо държи в дома си, при наличието на много по-сигурни за това места, се случи точно това, което многократно сме свикнали да виждаме през годините „уродлив преход“ в държавата ни –„много шум за нищо“.

Паскал Апостолов вече си е в тях, а разследването тепърва ще боксува и зацикла, докато накрая приключи с поредното „липсват доказателства“.

Въпреки, че малко по-рано днес бургаският полицейски шеф – главен комисар Емил Павлов обяви, че едва ли не е заловена за първи път толкова „едра риба“ в схемата за купения вот, малко след това последва учудващо освобождаване.

На такова развитие на нещата обикновенния българин му вика: „Празна Мара, тъпан била“.

И въпреки, че районния прокурор на Бургас Мария Маркова уверява, че това освобождаване не е от значение, фактите от практиките през изминалите години говорят точно за обратното. Такива лица винаги успяват да повлияят на хода на разследването, особено, когато са на свобода.

„Възможно е към настоящия момент лицето да е освободено, но това не означава, че досъдебното производство е приключило. Обвинение може да бъде повдигнато във всеки един момент след събиране на нови доказателства“, обясни прокурор Маркова.

Нищо чудно утре Паскал Апостолов да представи изряден документ, че парите са си негови от продадени земи, бизнес или семейно наследство, а институциите отново да увиснат и станат обект на злонамерени подмятания.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

😄

1
0
Would love your thoughts, please comment.x