Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Над 1000 души загинали в резултат на рекордни жеги по време на поклонението в Мека

Над 1000 души загинали в резултат на рекордни жеги по време на поклонението в Мека

Над 1000 души са загинали по време на ежегодното поклонение в Мека, известен като хадж, в резултат на рекордни жеги, обхванали региона. Саудитските власти официално съобщават за над 560 смъртни случая. В допълнение, още 600 души са загинали в Египет, докато са били на път за Свещения град.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Хаджът е едно от петте основни задължения в исляма, които всеки мюсюлманин трябва да изпълни поне веднъж в живота си, ако има възможност. Тазгодишното поклонение бе белязано от необичайно високи температури, които създадоха сериозни предизвикателства за поклонниците, много от които са се оказали неспособни да се справят с екстремните условия.

Саудитските власти и организации за спешна помощ работят денонощно, за да осигурят безопасността и здравето на поклонниците, като предприемат мерки за предпазване от топлинни удари и дехидратация. Въпреки тези усилия, трагедията подчертава значимостта на адекватната подготовка и подкрепа за поклонниците в условията на климатични екстремуми.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x