Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Над 28 000 „маркови“ дрехи са задържали митничарите на МП Капитан Андреево

Над 28 000 „маркови“ дрехи са задържали митничарите на МП Капитан Андреево

28 440 текстилни изделия с лога на известни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 31.10.2023 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи от водача – турски гражданин, той превозва текстилни изделия от Турция през България за Чехия и Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват, че стоката отговаря по вид на декларираното, но е с обозначения на защитени търговски марки. В товарното помещение са открити 274 колета, съдържащи 28 440 дрехи, сред които блузи, панталони, якета, спортни комплекти, чорапи. Стоката е иззета поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. В изпълнение на Регламент 608/2013 за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 1 000 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x