Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Най-после се намери фирма изпълнител за премахването на незаконните постройки край Росенец /Снимки/

Най-после се намери фирма изпълнител за премахването на незаконните постройки край Росенец /Снимки/

Започна премахването на незаконните постройки в лесопарк Росенец, след като областният управител на Бургаска област Пламен Янев намери изпълнител с директно възлагане на част от дейностите.

На базата на законовите си правомощия той взе това решение, след като на обявените няколко обществени поръчки и директни покани не се яви нито един кандидат. Законът за обществените поръчки (ЗОП) дава възможност за директно възлагане на дейностите с предмет „строителство“ до 50 000 лв. без ДДС.

Така днес след директно възлагане е премахнат металният павилион, служещ за охранителен пост. Предстоят процедури и за останалата част от незаконното строителство.

Пламен Янев коментира, че промяната в обществото стартира от промяна в институциите и начина, по който са ръководени.

„Смятам, че всичките ми действията по този казус ясно показват реален стремеж към изпълнение на функциите ми на областен управител. Всеки служител в институция е длъжен да използва всички законови възможности за постигане на крайната цел – законност в държавата“, каза той.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x