Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Наложиха глоба на „Кроношпан“

Наложиха глоба на „Кроношпан“

Заводът за преработка на дървесина „Кроношпан България“ ЕООД е глобен с 20 000 лева за обгазяване на Велико Търново. Глобата е наложена от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в доклада си за контролната дейност през юни. Заводът е допуснал разпространение на миризми извън границите на производствената площадка, което нарушава условие 9.4.1. от Комплексно разрешително №570-Н0/ 2018 г.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На 03, 06 и 25 юни са постъпили сигнали за миризма на дървесина в различни квартали на Велико Търново – „Акация“, „Бузлуджа“ и „Чолаковци“. Във връзка с тези сигнали, от завода е изискана информация за функционирането на пречиствателните съоръжения и данните от системата за непрекъснати измервания (СНИ) на емисиите на летливи органични съединения за съответните периоди.

Според получената информация от оператора, пречиствателните съоръжения са работели нормално и не са регистрирани превишения на нормите за допустими емисии. Анализът на данните от СНИ показва, че не са открити нарушения на нормите, регламентирани в издаденото на дружеството комплексно разрешително. За посочения период не са възникнали производствени аварии, свързани с изпускане на замърсители в атмосферния въздух.

Кметът на Велико Търново е изпратил искане до Министерството на околната среда за завишаване на нормите за работа на дружеството, с цел ограничаване на обгазяването на града .

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x