Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Наплив на украинки на трудова борса в Бургас, търсят работа в туризма

Наплив на украинки на трудова борса в Бургас, търсят работа в туризма

Наплив на украинки бе регистриран на трудова борса в Бургас днес, организирана от Агенцията по заетостта.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В Културния дом на НКХ 16 фирми наредиха щандове и обявиха свободни позиции в сферата на туризма. В продължение на няколко часа всеки, който търси работа, можеше да види предлаганите свободни места в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

Напливът на украинци, които са се установили по морето, бягайки от войната в родината си, се усети още в началото на събитието. Част от тях споделиха, че са настанени в хотели, които трябва да напуснат в края на май, затова спешно си търсят работа.

„Украинците са познати като работници на българските работодатели в сферата на туризма и към тях има интерес. Това са хора с различни професии – готвачи, сервитьори. В туризма има и много позиции, които не изискват квалификация“, коментира директорът на Бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев.

До края на април Агенцията по заетостта планира провеждането на още eдна трудова борса с акцент върху сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Тя ще се проведе във Варна на 28-ми. Очаква се отново засилен интерес от украински граждани, настанени в хотели и квартири във Варна и по Северното Черноморие.

След поредицата от майски празници, на 11 май ще бъде проведена обща трудова борса в София, на която също ще бъдат поканени и украински граждани, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x