Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Напрежение! Борисов пак „раздрънка“ сглобката, ще има ли нови избори през март?!

Напрежение! Борисов пак „раздрънка“ сглобката, ще има ли нови избори през март?!

Напрежение в управляващите партии и намек за край на управлението. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с гневни думи към правителството. Според него сглобката в момента не съществува, а бъдещето ѝ ще се решава след дни. 

Острият тон между управляващите партии продължава на фона на балотажа. Той беше продължен от лидера на ГЕРБ, който пред кметове и активисти на партията в Ловеч, обясни че правителството взима решения като това да одобри договора за купуване на бронетранспортьорите „Страйкър“, без да е прието решение в парламента.

Това обаче е само част от проблемите в отношенията между управляващите партии. Затова Борисов обяви, че вероятно в сряда ще свика Национално съвещание на партията, на което да се реши дали има смисъл ГЕРБ да продължи да подкрепя кабинета. Засега няма коментар нито от ПП-ДБ, нито от правителството.

„Да си мерят приказките – ще мине неделя, ние тогава ще решаваме – за мен сглобката в момента не съществува. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. ГЕРБ групата – може би в сряда ще направя едно национално съвещание за 2-3 дена и там ще решаваме дали имаме нужда от хора, които плашат собствените си министри, да носим заедно отговорност. Би трябвало сряда да сме в парламента. Би трябвало. И в сряда ще искат да им подкрепя бюджет – ми няма да стане. Отсега им казвам, без „Хемус”, без това… няма смисъл въобще да се срещаме и да говорим, по никаква тема”, заяви Борисов.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x