Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нарастващ интерес към изграждането и ремонт на къщи около Велико Търново

Нарастващ интерес към изграждането и ремонт на къщи около Велико Търново

В последните две години се наблюдава значителен ръст на интереса към изграждането и основния ремонт на къщи в района на Велико Търново, съобщава вестник „Борба“. Според главния архитект на общината, Николай Малаков, почти половината от всички издавани строителни разрешения са именно за тези дейности.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Предпочитани дестинации около Велико Търново

Много хора избират да се заселят в околните села и малки градове в търсене на по-спокойна и комфортна среда, далеч от шума и натовареността на Велико Търново. Някои от най-предпочитаните населени места са:

Леденик

Беляковец

Малки чифлик

Присово

Плаково

Дебелец

Също така, част от жителите на Велико Търново се насочват към имоти в съседната община Дряново, заради близките разстояния и красивата природа.

Изграждане на нови сателитни селища

В момента в района на Дебелец започва изграждането на голямо сателитно селище, разположено в местността Под баира и северните зони на градчето, в близост до прекия път Велико Търново-Габрово. Планът предвижда изграждането на еднофамилни къщи, както и съоръжения за обществени нужди, включително детска градина, зони за спорт и отдих и басейни.

Планове за развитие на общината

Главният архитект на Велико Търново, Николай Малаков, споделя, че Общият устройствен план на общината включва развитието на града в няколко посоки, като една от тях е именно районът край Дебелец. На площ от над 40 декара вече са оформени помощни пътища и основните вътрешни подходи, а инвеститори от Варна и София вече са капарирали имоти, което превръща дестинацията в хит на пазара на недвижими имоти.

Нарастващият интерес към изграждането и основния ремонт на къщи около Велико Търново подчертава желанието на много хора да се установят в по-спокойни и природни райони. С планираното развитие и инвестиции, тези места стават все по-атрактивни за живеене и инвестиции.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x