Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Народът избира име на най-новата магистрала у нас

Народът избира име на най-новата магистрала у нас

България безкрайно е закъсняла с изграждането на трасето между Русе и Велико Търново, като е безкрайно необходима свързаността на обществото със Северна България. За избора на име на магистралата ще се проведе анкета, съобщи регионалният министър Андрей Цеков в ефира на bTV.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Янтра“ е едно от възможните имена на бъдещата магистрала.

Относно затруднената обстановка в страната заради обилния снеговалеж Цеков смята, че сме се справили относително добре.

„Основната цел, която трябва да си поставим е по-добро взаимодействие между редицата държавни институции, които отговарят за управлението на кризите. За да изчистим пътищата е необходимо те да са относително сухи, да е спрял снега, и да са чисти от тежък трафик.

Това означава, че трябва да се въвеждат превантивни мерки за спиране на тежкотоварния трафик поне временно, за да се даде възможност да бъдат почистени пътищата“, каза още министърът.

„Имаше проблеми, свързани с недостатъчна техника, неотговаряща на предвидената в договорите в няколко области. Основните проблеми бяха в Плевенско и Врачанско. Те са свързани с интензивния трафик – заради изграждането на магистралата между Ботевград и Мездра от там минава целият тежкотоварен трафик.

якои били декларирали, че разполагат с определена техника, но в най-тежките дни на кризата пуснали недостатъчно“, коментира той. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

@dnesbulgaria, пишете ми, ако имате нужда от редактор.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x