Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Началникът на отдел “Пътна полиция”в Главна дирекция“ Национална полиция”- Комисар Димитър Мичев от Бургас: Не изоставяйте близките си на пътя! /Видео/

Началникът на отдел “Пътна полиция”в Главна дирекция“ Национална полиция”- Комисар Димитър Мичев от Бургас: Не изоставяйте близките си на пътя! /Видео/

В разгара на състезанието за най-добър пътен полицай на годината, което се провежда за 29-ти път в Бургас, от Днес България се срещаме с началника на отдел “Пътна полиция”в Главна дирекция“ Национална полиция” -Димитър Мичев.

Комисар Мичев изрази своято задоволство от перфектната организация и протичането на конкурса и изрази благодарност, както към всички участници в него, така и към всички онези дошли да подкрепят униформените служители по време на тяхното представяне, въпреки бурното и дъждовно време.

Комисар Мичев направи кратка равносметка за нарушителите по пътя от началото на годината до 16 ноември, този месец, като представи пред наш репортер една нелицеприятна статистика.

„Вярвам, че нашите служители ще съумеят да овладеят това положение по родните пътища, а съдът ще свърши онази назидателна част, която е належаща за да има ред, спокойствие и сигурност за всички онези, които съвестно и стриктно спазват закони и правила“, коментира Мичев.

Комисар Мичев отчете, че от периода 1 януари 2023 година, до 16 ноември 2023 са регистрирани 9931 случая на водачи седнали пияни зад волана.

„От тях 4103 са заловени с над 1.2 на 1000 единици алкохол. Това означава, че попадат под ударите на НК по който се придвижда и затвор“, съобщава директорът на Пътна полиция.

Други 4217 души са заловени да карат дрогирани, а 7475 са седнали зад волана неправоспособни, както и 3560 други, които нямат необходимата катагория.

1255 тарикати са отказали да дадат проба за алкохол, а 2061 отказват тест за наркотични вещества.

Вижте подробности в следващото видео:

Използвайки днешния празничен повод, комисар Димитър Мичев се обърна, чрез Днес България към всички български граждани с призива:

„Не изоставяйте близките си на пътя! Не им позволявайте да се качват на автомобилите пияни и дрогирани! Спазвайте правилата и карайте внимателно“!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x