Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нашите моряци от „Царевна“ били спасени от руснаци?

Нашите моряци от „Царевна“ били спасени от руснаци?

Нашите моряци от кораба „Царевна“ са били изведени от пристанището на Мариупол и отведени в Донецк от руснаци от т.нар. Донецка народна република с помощта на руските воръжени сили. Това се твърди в съобщение на МВнР на  ДНР, разпространен снощи в социалните мрежи:

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Днес Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, евакуира 15 членове на екипажа на товарен кораб „Царевна“, сред които 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна.
В момента чуждестранните моряци са в Донецк, властите на републиката им оказаха цялата необходима подкрепа, настаниха ги в хотел и им осигуриха храна.
Министерството на външните работи на ДНР от своя страна започна да прилага всички необходими процедури за организиране на заминаването на евакуираните моряци към техните страни на произход.
Освен това служителите на Министерството на външните работи на ДНР вече обработват необходимите документи, за да прехвърлят моряците на територията на Руската федерация, а след това – в родината им.
Благодарим на Министерството на външните работи на Руската федерация, Граничната служба на руската Федерална служба за сигурност и Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за навременната помощ в този процес. Заедно с нашите руски колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем всички граждани, евакуирани от мариуполското пристанище, у дома при техните близки и приятели възможно най-скоро.“

Потвърждение за тази информация няма, но лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов веднага написа във фейсбук: „Благодарен съм на руските сили и на тези на ДНР, че запазиха живота на моите сънародници“.

Народната милиция на ДНР съобщи преди дни, че корабът „Царевна“ е бил завзет от украински националисти и на него стрелят оръдия. Това обаче се оказа фалшива новина. Тя бе опровергана от бъгарското Външно министерство и собственика на кораба./ „24 часа“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x