Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > На вниманието на МВР и Прокуратурата! Готви се втори „щурм“ за купуване на гласове в община Несебър /Снимки/

На вниманието на МВР и Прокуратурата! Готви се втори „щурм“ за купуване на гласове в община Несебър /Снимки/

На внимание на прокуратура и полиция!

Отлично осведомени източници изпратиха сигнали до редакцията на Днес България , че двамата авери Динко Пицата и Христо Яръмов-Белега, които от години са спрягани за близки хора на кмета Николай Димитров и пряко свързвани с търговията на гласове по време на избори, се подготвят да „натискат“ избирателите по секциите в селата Оризаре, Тънково, Гюльовци и Кошарица.

Както и тези в Равда и Слънчев бряг – възела.

Лицата и техните сподвижници са се активирали в следобедните часове и обикалят усилено из селата, като придърпват хората и „разговарят“ с тях на „четири очи“.

Същите тези субекти бяха активни и през изминалата седмица, когато отново бяха засичани от наши репортери по избирателните секции.

Групичката е с няколко автомобила, които наш репортер успя да проследи и заснеме.

В единия от автомобилите бял Фолксваген Комби се подвизават мъж на име Калоян , заедно с бивш полицай от Самоков.

Двамата кръстосват избирателните секции в Равда, Несебър и Слънчев бряг.

Информацията, която достигна до Днес България е, че всичките тези лица са решили в последните часове на балотажа да засилят натиска върху електората, физически и с пари, за да осигурят надмощие на сегашния кмет, за когото работят от години.

От Днес България се обръщаме към официалните държавни правораздаващи органи да се самосезират и извършат проверка, която превантивно да попречи на опорочаване на изборите в несебърска община.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x