Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > На ГКПП Капитан Андреево хванаха 12 кила хероин натъпкани в пожарогасители

На ГКПП Капитан Андреево хванаха 12 кила хероин натъпкани в пожарогасители

12 кг. хероин за над 2,3 милиона лева беше открит в камион на ГКПП „Капитан Андреево”. Дрогата е била  в пожарогасителите на товарен автомобил в полуремърке, пътуващ от Турция за Нидерландия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Зад волана на камиона седял турски гражданин. При сканиране с рентгенова апаратура са установени несъответствия в плътността на два пожарогасителя в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето.

Оказало се, че в тях има пакети с бежово прахообразно вещество, което реагирало на хероин при полевия тест за дрога. 

Пожарогасителите са част от задължителното оборудване на товарните автомобили. „Случаят е от 21 януари. В камиона с турска регистрация е имало мъжка конфекция. При сканирането с рентгенова апаратура, се установява, че има несъответствие в плътността на пожарогасителите, разположени в пластмасови кутии от двете страни на ремаркето. При физическа проверка са открити полиетиленовите торби с дрога.

Водачът на камиона е задържан. Образувано е досъдебно производство. През миналата година на ГКПП-то са задържани 275 килограма наркотици, като по-голяма част от тях са марихуана.

„Тя обаче се изнася от Западна Европа към Турция, където има постоянно нарастване на търсенето”, посочи Диана Маркова от Агенция „Митници“

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x