Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > На Дунав мост – Видин хванаха 3.6 кг метамфетамин, скрит в кучешка храна

На Дунав мост – Видин хванаха 3.6 кг метамфетамин, скрит в кучешка храна

Митнически служители откриха на 3.6 кг метамфетамин, укрит в пликове с кучешка храна на Дунав мост – Видин, съобщава Агенция „Митници“.

На 23.02.2023 г. на граничния пункт пристигнал товарен камион с полска регистрация. Шофьорът декларирал, че превозва кашони с текстилни изделия и пале с кучешка храна.

Превозното средство било селектирано за щателна проверка. При последвалия физически контрол в част от пликовете с кучешка храна митническите служители открили шест пакета, обвити с прозрачно фолио, съдържащи кристалообразно бяло вещество.

Направеният полеви наркотест установил, че веществото е метамфетамин. Общото задържано количество метамфетамин е 3 608 грама.

Водачът на товарния автомобил е привлечен като обвиняем. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x