Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
04.10.2023

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > На професионалния си празник пожарникарите от Бургас наградиха талантливи деца

На професионалния си празник пожарникарите от Бургас наградиха талантливи деца

Професионалния празник на служителите на главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението съвпадна с големия християнски празник Кръстовден и „Седмицата на пожарната безопасност“.

Събитието бе уважено от Областния управител проф. Мария Нейкова, кмета на Бургас Димитър Николов, директора на РДВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов, началника на щаба на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан Първи ранг Павлин Петков, както и директора на ДАНС-Бургас Любомир Вълков.

Церемонията започна с импровизиран брифинг на директора на РДПБЗН Бургас комисар Николай Николаев, който изнесе данни за противопожарната обстановка в региона. От отчета се разбра, че пожарникарите са реагирали на 3054 сигнала, като драстично са се увеличили произшествията свързани с наводнения. Николаев съобщи, че целта е да се създадат нови служби в община Бургас – едната да е близо до ж. к. „Меден рудник“, а другата – в ж.к. „Изгрев“, която ще е на парцел, собственост на МВР – в района на Жандармерията. Целта е да се съкрати времето за реакция до всяко място на произшествие и то да е до 5 минути, за да се ликвидират пожарите, преди те да се развият, каза комисар Николаев.

След това той и старши комисар Калоянов наградиха заслужили огнеборци от различни служби в областа. Награди получиха и най-добрите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Децата не пропуснаха да се снимат за спомен с пожарните автомобили, както и с известните личности, присъстващи на събитието.

За финал беше извършен тържествен водосвет за здраве от Агатополския епископ Иеротей и Архиерейския наместник Ставрофорен иконом Севастиян.

В първия учебен ден – 15-ти септември, както за учениците, така и за техните родители, от 18.00 до 20.00 ч. пред Пантеона в Бургас ще се проведе изложение на пожарна и спасителна техника, демонстрации на пълнене на мишени от млади огнеборци, работа с пожарогасител и бойно разгръщане от мотопомпа.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x