Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > На 24 май Приморско празнува своя празник и дава старт на летния туристически сезон. Заработи и Центъра за спешна медицинска помощ

На 24 май Приморско празнува своя празник и дава старт на летния туристически сезон. Заработи и Центъра за спешна медицинска помощ

Двама министри и облатсният управител на Бургас уважиха празника на Приморско и откриха летния туристически сезон, както и дългочакания Център за спешна помощ.

На 24 май Приморско празнува своя празник. Денят съвпадна с официалното откриване на летния туристически сезон 2023.

Домакин на празничното събитие бе кметът д-р Димитър Германов, а официални гости бяха министърът на туризма Илин Димитров, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Те поздравиха жителите и гостите на Приморско за празника и за откриването на летния туристически сезон.

След празничната церемония, за старта на сезона, официалните гости откриха и новия филиал на Спешна помощ в Приморско, който ще обезпечи грижата за хората в региона и за туристите, които през летните месеци са над 90 000 души. Там ще работят два екипа – един мобилен и един стационарен. При необходимост медицински екипи от столичната спешна болница „Пирогов” могат да бъдат командировани.

„Това не е само наша заслуга. Кметът на Приморско и областният управител проф. Мария Нейкова положиха огромни усилия, за да се случи това. Те са хора, които вие трябва да пазите и да цените, защото те милеят за града и искат да направят всичко възможно за вас”, заяви д-р Меджидиев.

Министърът на туризма Илин Димитров разкри, че се очаква ръст на туристите през това лято. Според прогнозите на министерството той ще е между 5 и 7% повече спрямо 2019 година. „С удоволствие разбрах, че Приморско ще предложи повече паркоместа за гостите, както и система за мониторинг на водите. Но нека не забравяме, че личното отношение към гостите е ключово и че в туризма не трябва само да се работи, но и да се консумира”, каза министър Димитров.

Министрите на туризма и здравеопазването се запознаха с готовността на Приморско за предстоящия летен сезон.

Вижте приветствието на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и на официалните гости по случай празника.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x