Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > История > Невероятно, но факт: Неразказани пикантни истории от живота на историческите личности

Невероятно, но факт: Неразказани пикантни истории от живота на историческите личности

Историята е пълна със забележителни личности, които са оставили своя отпечатък върху света. Но зад великите дела и историческите имена се крият и любопитни, понякога скандални подробности, които малко хора знаят. Ето някои от най-невероятните факти, които със сигурност ще ви изненадат.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Кралиците на Франция раждали пред публика
Във Франция е съществувала традиция кралиците да раждат пред публика. Най-известният случай е този на Мария Антоанета, която е била почти смазана от тълпата, която се е опитвала да се побере в стаята й във Версай по време на раждането й.

Моцарт и неговият мръсен хумор
Геният на класическата музика Волфганг Амадеус Моцарт не само е писал величествени симфонии и опери, но също така е създал и песен с провокативното заглавие „Оближи ми задника“. Композиторът е бил известен със своя скандален и мръсен хумор.

Линдън Джонсън и необичайният му отговор
Президентът на САЩ Линдън Джонсън веднъж извадил пениса си по време на интервю. Когато репортер го попитал защо американските войници са във Виетнам, Джонсън разкопчал панталоните си и казал: „Това е причината!“

Странните експерименти на Махатма Ганди
Махатма Ганди обичал да прави странни експерименти, които наричал „целомъдрени“. Той оставял млади хора от двата пола да се къпят и да спят заедно, но строго наказвал всякакви сексуални разговори и действия.

Наложниците на Александър Велики
Александър Велики е имал 361 наложници. Дори за такъв велик завоевател, това е впечатляващ брой.

Екатерина Велика и нейните тестове за венерически болести
Екатерина Велика е имала ненаситен сексуален апетит и дори е имала служител, който „тествал“ мъжете, преди да посетят спалнята й. Един от слугите й проверявал дали избраниците й нямат венерически болести.

Наследството на Чингис хан
Чингис хан е спал с толкова много жени, че 0.5 % от населението на света може да проследи произхода си до него. Това означава 16 милиона души.

Кръвосмесителното семейство на кралицата на Португалия Мария I
Кралицата на Португалия Мария I е имала доста кръвосмесително семейство. Тя се омъжила за по-малкия брат на баща си, Петър III, което значи за чичо си. Двамата имали син Джоузеф, който се оженил за малката сестра на Мария. Ситуацията ставала все по-сложна, тъй като сестрата, дъщерята и племеницата били едно и също лице.

Историята често е по-странна от измислицата, а тези малко известни факти доказват това. Всяка от тези личности е оставила своя отпечатък не само чрез своите постижения, но и чрез необичайните и понякога скандални детайли от живота си.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x