Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Недоволни таксиджии окупираха Националния стадион в знак на протест

Недоволни таксиджии окупираха Националния стадион в знак на протест

Снимки: БГНЕС

Недоволни таксиметрови шофьори буквално окупираха пространството пред Националния стадион „Васил Левски“ в знак на протест, предаде БНР.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Демонстрацията е организирана от Националния таксиметров синдикат. Протестните действия стартираха в 10:00 часа тази сутрин, като таксиджиите планират около 12:00 да се изтеглят към Столична община.

Причина за недоволството е закриването на таксиметрови стоянки в София.

Предвижда се таксиметровите автомобили да обикалят сградата на Общината. Все пак те ще спазват Закона за движение по пътищата, така че да не пречат на гражданите.

Демонстрантите апелират всички вече унищожени места за изчакване на клиенти да бъдат възстановени.

Припомняме, че близо 40% от таксиметровата инфраструктура в зона „център“ и над 20% от тази в зона „първа“ са практически унищожени от действията на Столичната община. Това заявиха таксиметрови шофьори, които са на място.

По думите на Красимир Цветков – представител на Националния таксиметров синдикат повод за протеста е премахването на 22 таксиметрови стоянки от зони „център“ и „първа“ в столицата, без какъвто и да е дебат. Той изрази и недоволство от реорганизацията на движението в района около НДК.

Нямаме диалог, кметът Терзиев бяга„, казва още Цветков.

Стоянките в София са 131 със 729 места. Те са намалени с 40 до 60%. А самите таксиметрови автомобили вече са около 5600. Има осигурени места за 11-14% от такситата, подчерта Цветков.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x