Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Незаконен паркинг в София разкрива различни подходи на държавата в борбата с беззаконието, пример Созопол (снимки)

Незаконен паркинг в София разкрива различни подходи на държавата в борбата с беззаконието, пример Созопол (снимки)

В последните седмици в квартал Красно село в София се разрази скандал, свързан с незаконен паркинг, който разбуни духовете в общината. Паркингът, разположен на земя, която официално принадлежи на местното училище, е бил стопанисван от Андрей вече повече от двадесет години без да плаща наем. Въпреки че дълго време общинските власти не са знаели за този факт, сега, когато истината е наяве, властите се намесват с решителност. В контраст с това, в Созопол подобен случай остава нерешен, което повдига въпроса за различните подходи на държавата при справянето с незаконните действия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Случаят в квартал Красно село

Историята

Земята, на която е обособен паркингът в квартал Красно село, всъщност е част от двора на местното училище. В продължение на повече от двадесет години, Андрей е използвал тази земя, за да предоставя паркинг услуги без да плаща наем на училището или общината. Твърдението му, че земята не принадлежи на училището, е оспорено от поредица от директори и кметове, които не са знаели за съществуването на този незаконен паркинг.

Реакция на властите

След като истината излиза наяве, властите решават да действат. Полицията и държавните институции се намесват и започват процеса по възстановяване на собствеността на училището. Паркингът е запечатан, а работници започват да демонтират табелите и навесите, изградени незаконно. Андрей е заставен да плати значителна сума със задна дата за използването на земята, но той твърди, че няма възможност да плати и отрича да е престъпник.

Контраст със случая в Созопол

Ситуацията

В Созопол, ситуацията с незаконния паркинг е подобна, но реакцията на властите е коренно различна. Земите около къмпинг Градина, които са двойно защитени, са превърнати в незаконен паркинг, а наемателят на кайт бара дори е заградил част от тези земи. Въпреки че този проблем е известен повече от година, местните власти и държавните институции не предприемат никакви действия.

Безхаберието на властите

Липсата на реакция от страна на кмета и местните институции в Созопол е показателна за безхаберието и беззаконието, което продължава да владее района. За разлика от решителните действия в Красно село, в Созопол властите удобно си затварят очите за нарушенията на закона, оставяйки местните жители и собственици на земи в безизходица.

Случаите в квартал Красно село и Созопол илюстрират различните подходи на държавата в борбата с беззаконието. Докато в София властите действат решително и възстановяват закоността, в Созопол подобни нарушения остават ненаказани.

Тази двойственост в прилагането на закона поражда сериозни въпроси относно ефективността и справедливостта на държавните институции в България. Време е за еднакво прилагане на закона навсякъде, за да се гарантира, че всички граждани са равни пред него и че беззаконието няма да бъде толерирано нито в столицата, нито в провинцията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
9 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Пак ли тоя лайнян кмет Тихомир Янакиев? Докога ще чуваме това име свързано само с корупционни практики? Тоз е голям провал бе, хора?!

Anonymous

Майчице мила, Янакиев излезе че е по лош и от Рейзито. Такава наглост ония не е проявявал. Тоя комунист ги пъхна всички корумпета в ръкава си.

Anonymous

Каде му е пиярката да го пази или по- точно пиячката Капрова? А сега да го защитава нари е отворен гъз!!! Тя е виновна за всичко. Тая некадърница! Голямата пи-ял-ка. Да духат супата!

Anonymous

БАЙ СТАВРИ МЕСТЯ ГО………

Anonymous

Кметееееее, кметееееее да та иба в устата…. Само едни големи празни приказки малоумник……

Anonymous

Капрова съм: аз съм капрова дъртата алкохоличка от село Черноморец. Обичам да пия ракия по пет литра на ден. Ходя пиана по улиците и мръсна кат клошарка.

Anonymous

То да е само Капрова. В Черноморец сички пият като провалени

Anonymous

Кмета Тишо Дълбокото гърло е млада комунистическа разпоретина! Разпран диван мазен гей крадлив. Тъй са сички колунета!

Anonymous

А тя Капрова щото не е разпоретина?

9
0
Would love your thoughts, please comment.x