Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Незаконните къмпинги „Якото селище“ и „Арапя“ стават история – до седмица на тяхно место ще има само поляни и гора /Видео и Снимки/

Незаконните къмпинги „Якото селище“ и „Арапя“ стават история – до седмица на тяхно место ще има само поляни и гора /Видео и Снимки/

Общо две акции по отстраняване на незаконни къмпинг селища се проведоха днес по южното ни Черноморие. След като беше установено, че местен предприемач е вдигнал бунгала в горския терен край Приморско, който е изцяло общинска собственост, при това влиза в масивите на горския фонд, кметът на Община Царево инженер Георги Лапчев изпрати багерите да пометат дървените постройки.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

От незаконния къмпинг, който предприемачът Явор Атанасов вдигна и именува „Якото място“, останаха единствено яки развалини и все още две бунгала, в които бяха настанени летовници с малки деца.

Кметът благосклонно направи отсрочка за да могат почиващите да си изкарат спокойно ваканцията за която са платили, а след нейното приключване ще бъде приключена и сагата с дървените постройки.

Същият сценарий се повтори малко по-късно и в местността „Арапя“, където други оправни тарикат бяха окупирали отново общинска земя на която разположили каравани, дървени навеси и други „хвърчащи’ постройки, отново на общински терен, отново без разрешение и отново в местност, която влиза в общинския горски фонд.

За разлика от „Якото селище“, там не влезе тежка техника“Арапя“, а хитреците се разминаха само с предупреждение да премахнат всички паянтови постройки и каравани, в срок от една седмица.

Инженер Лапчев предупреди самонастанилите се собственици, че ако в този срок от седем дни не бъде изпълнено разпореждането му, то багерите и булдозерите ще свършат тази работа.

Инженер Лапчев изрази своето съжаление, че му се налага по този начин да налага закона, но тъй като липсва наредба за регламентиране на този вид дейност, то се налага да се приложат действащите законови наредби.

Кметът изрази съжаление към всички почиващи в района, но сподели, че решенията са окончателни, наложени от Върховния съд по решение на община Царево и няма как да не бъдат изпълнени.

„Няма закон за къмпингите и се налага да стъпим на закона за територията, който казва, че тук не може да има такъв и никакви постройки. Няма схема и уредба за поставяеми обекти, това означава, че няма как да има на тези две места -„Якото място“ и „Арапя“ такива.

Лапчев засегна проблема за изхвърлянето на отпадъците от незаконните къмпинги, което се осъществява от общината и с данъците на местните жители.

„Това от години е така и не е справедливо“, подчерта Лапчев.

От Днес България припомняме, че вчера в Народното събрание трябваше да се обсъжда въпросът за къмпингите и уредбите свързани с този вид почивки. За голяма жалост, депутатите захвърлиха въпроса в „кофата за боклук“, като маловажна и без приоритет.

„Днес обаче тези депутати ги няма да обясняват на летовниците, защо не може да има почивни кътчета, като тези. Налага се аз да обирам негативите вместо тях“, каза още Георги Лапчев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
19 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Когато сам саснеиа сам щастлив когато сам бес неиа асм тьжен💟💟💟💟😍😍🥰💋💔💗💗💓💞Когато сам саснеиа сам щастлив когато сам бес неиа асм тьжен💟💟💟💟😍😍🥰💋💔💗💗💓💞Welcome to Gboard clipboard, any text that you copy will be saved here.

Anonymous

До няколко дни само поляни, до една година яко бетон и хотели. Бургас, Несебър, главни архитекти……. ще текат проценти. Унищожени красиви кътчета, където можехме да поставим палатка и да отдъхнем небрежно. Бедната ни страна.

Anonymous

Тези красиви местенца ще бъдат дадени на връзкари да строят хотели и съсипват природата!

Anonymous

Няма уредба за къмпинги, няма уредба за преместваеми обекти, защото и държава няма…

Anonymous

Има ли нещо закона в България че и тези къмпинги

Anonymous

Пожелавам на тоя унищожител на природата Лапчев да отиде на дъното при раците и другите членестоноги…

Anonymous

Значи и там ще бетонират, много стриктно ще спазят закона щом е за да си напълнят гушите великите крадци ( бизнесмени и кметове корумпета)

Anonymous

Честито да вие е , вие държахте тези бандити Лапчев , Цигуларя и цялата им мафия целият общински съвет на Царево , вие ги хранихте а сега те ви ритат , това е Царево !!!!

Anonymous

Такса „Смет“ се събира под формата на дарение и е 300лв.на обект!Не е вярно,че местните плащат!
И нищо не е поставено без благословията на кмета(само, че устна),защото няма закон!
А сега идват избори и той отчита дейност!
Не може да бутне незаконните хотели,но караваните-може!

Anonymous

Подкрепям изцяло кмета и действията по връщане на чистата природа на общинска земя!Може да няма закон за къмпингите, но има закони за това, че общите за всички хора територии не могат да се завземат от някой нахален.

Anonymous

Нека бъде санкциониран най строго.В чужд имот построил къща и я дава под наем.Сега се сърди че собственика събаря сградата.Такова дебелоочие и наглост само в България е възможно.Ач какан селски тарикат.

Anonymous

Същият сценарий се повтори малко по-късно и в местността „Арапя“, където други оправни тарикати бяха окупирали отново общинска земя на която разположили каравани, дървени навеси и други „хвърчащи’ постройки, отново на общински терен, отново без разрешение и отново в местност, която влиза в общинския горски фонд.

За разлика от „Якото селище“, там не влезе тежка техника“Арапя“, а хитреците се разминаха само с предупреждение да премахнат всички паянтови постройки и каравани, в срок от една седмица.
Инженер Лапчев предупреди самонастанилите се собственици, че ако в този срок от седем дни не бъде изпълнено разпореждането му, то багерите и булдозерите ще свършат тази работа.

Абсолютна лъжа относно Арапя .Пълна манипулация от страна на Невероятния лаком-лъжец Гошу Лапчев !!! Години наред се облажва с принудителни дарения от къмпинг Арапя -такса спокойствие- по 20-25000 лв. и и всичко беше ок.Това е 100% частен имот с разрешетелно за строеж и има само 4 метра застъпени от дървен подиум -но премахнат от държавна земя !!!
Таня Славова е собственик на УПИ ІІ-5498, кв. 2, м. „с.о. Арапя“ по регулационния план на гр. Царево, за който поземлен имот със Заповед РД-18-56/24.08.2006 .
Това въобще не е негова работа и компетентност .Просто от години тормози собственичката да си продаде земята .Искал да се застой този частен -ПОВТАРЯМ 100% ЧАСТЕН имот от общинските му съветници .Стройтелните фирми са на Лапчев или на общински съветници от Царево в цялия район !!! Само бетон му е в главата .В Испания вече осъдиха такива кметове презастоили крайбрежието !!! Никъде другаде Освен в Царево , не може да застрои 95 % от имота и то на първа линия -напълно узаконено от точната фирма със съответното заплащане -справка Cabo Villas, Арапя  !!!
ЦИТАТ :
Кмета на община Царево Гошу Лапчев при издаване на процесната заповед е излязъл извън правомощията си, тъй като съгласно Наредба № РД-02-21-1 от 27.01.2022 г. за принудително изпълнение на Заповеди за премахване на преместваеми обекти, поставени на територията на националните курорти, определени с решение на МС за селищни образувания с национално значение, и на територията на морските плажове от органите на ДНСК, в сила от 04.02.2022 г., издадена от Министъра на регионалното развитие и благоустройството и Министъра на туризма, е в правомощията на ДНСК, а не на общинската администрация 
ТАКИВА ЛАКОМИ И САМОЗАБРАВИЛИ СЕ КМЕТОВЕ СА СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ

Anonymous

Само на 4 месеца служба, кметът на Царево Георги Лапчев се увековечи на портрет в общината. Градоначалникът от ГЕРБ назначен ЛИЧНО ОТ ЦВЕТАНОВ пое управлението на морския град през октомври миналата година, но вече си е лепнал лика в рамка в коридора на кметството. Така той сложи край на утвърдената практика на стената да висят само местни управници с поне един изтекъл мандат.
Подчинени на Георги Лапчев тактично се опитали да го вразумят да не слага портрета на т.нар. почетна стена, но кметът не искал и да ги чуе. За капак даже наредил на подчинените си да отпечатат няколкостотин броя стикери с неговия лик, които да бъдат наложени върху снимката на предшественика му Петко Арнаудов на историческия пътеводител на Царево, издаден през 2011 г.

““Видях какво е направил и не можах да повярвам на очите си. Снимал се в кабинета и върху моята снимка на книжката сложил новото фото. Сега, вместо да се занимават с важни проблеми, хората са принудени да напасват до милиметър фотосите, за да не си личи кръпката“, възмутен разказа предшественикът му Петко Арнаудов.
Неговият портрет също се появи в почетната стена на кметството, докато управляваше Царево.
“Само че за разлика от Лапчев той бе поставен в качеството ми на кмет отпреди 10 ноември с три цели мандата зад гърба“, обясни Арнаудов.

Anonymous

Кмета на община Царево при издаване на процесната заповед е излязъл извън правомощията си, тъй като съгласно Наредба № РД-02-21-1 от 27.01.2022 г. за принудително изпълнение на Заповеди за премахване на преместваеми обекти, поставени на територията на националните курорти, определени с решение на МС за селищни образувания с национално значение, и на територията на морските плажове от органите на ДНСК, в сила от 04.02.2022 г., издадена от Министъра на регионалното развитие и благоустройството и Министъра на туризма, е в правомощията на ДНСК, а не на общинската администрация 

Абсолютна лъжа относно Арапя .Пълна манипулация от страна на Невероятния лаком-лъжец Гошу Лапчев !!! Години наред се облажва с принудителни дарения от къмпинг Арапя -такса спокойствие- по 20-25000 лв. и и всичко беше ок.Това е 100% частен имот с разрешетелно за строеж и има само 4 метра застъпени от дървен подиум -но премахнат от държавна земя !!!
Таня Славова е собственик на УПИ ІІ-5498, кв. 2, м. „с.о. Арапя“ по регулационния план на гр. Царево, за който поземлен имот със Заповед РД-18-56/24.08.2006 .
Това въобще не е негова работа и компетентност .Просто от години тормози собственичката да си продаде земята .Искал да се застой този частен -ПОВТАРЯМ 100% ЧАСТЕН имот от общинските му съветници .Стройтелните фирми са на Лапчев или на общински съветници от Царево в цялия район !!! Само бетон му е в главата .В Испания вече осъдиха такива кметове презастоили крайбрежието !!! Никъде другаде Освен в Царево , не може да застрои 95 % от имота и то на първа линия -напълно узаконено от точната фирма със съответното заплащане -справка Cabo Villas, Арапя  !!!
ЦИТАТ :
Кмета на община Царево Гошу Лапчев при издаване на процесната заповед е излязъл извън правомощията си, тъй като съгласно Наредба № РД-02-21-1 от 27.01.2022 г. за принудително изпълнение на Заповеди за премахване на преместваеми обекти, поставени на територията на националните курорти, определени с решение на МС за селищни образувания с национално значение, и на територията на морските плажове от органите на ДНСК, в сила от 04.02.2022 г., издадена от Министъра на регионалното развитие и благоустройството и Министъра на туризма, е в правомощията на ДНСК, а не на общинската администрация 
ТАКИВА ЛАКОМИ И САМОЗАБРАВИЛИ СЕ КМЕТОВЕ СА СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ

Anonymous

Само на 4 месеца служба, кметът на Царево Георги Лапчев се увековечи на портрет в общината. Градоначалникът от ГЕРБ назначен ЛИЧНО ОТ ЦВЕТАНОВ пое управлението на морския град през октомври миналата година, но вече си е лепнал лика в рамка в коридора на кметството. Така той сложи край на утвърдената практика на стената да висят само местни управници с поне един изтекъл мандат.
Подчинени на Георги Лапчев тактично се опитали да го вразумят да не слага портрета на т.нар. почетна стена, но кметът не искал и да ги чуе. За капак даже наредил на подчинените си да отпечатат няколкостотин броя стикери с неговия лик, които да бъдат наложени върху снимката на предшественика му Петко Арнаудов на историческия пътеводител на Царево, издаден през 2011 г.
““Видях какво е направил и не можах да повярвам на очите си. Снимал се в кабинета и върху моята снимка на книжката сложил новото фото. Сега, вместо да се занимават с важни проблеми, хората са принудени да напасват до милиметър фотосите, за да не си личи кръпката“, възмутен разказа предшественикът му Петко Арнаудов.
Неговият портрет също се появи в почетната стена на кметството, докато управляваше Царево.
“Само че за разлика от Лапчев той бе поставен в качеството ми на кмет отпреди 10 ноември с три цели мандата зад гърба“, обясни Арнаудов.

Anonymous

Налей бетон – Стани богат. Вижте как кметът на Царево Георги ЛапАчев развива пред общинските съветници своята визия за нов бетонен Слънчак от Лозенец до Царево… „Ясно е, че един ден Царево и Лозенец ще се свържат, то вече започва да се вижда… Това голямо нещо, което ще се нарича след време Лозенец-Царево, не знам точно, квартали ли, как ще ги направим, но те започват да излизат, те ще се случат“

Престъпленията и лъжите на корупционерите облечени във власт не спират!

Биволъ
Налей бетон – Стани Богат
Строителните апетити на Георги Лапчев, станал обществено известен с участието си в предаването „Стани Богат“ през 2011 г., не се ограничават на север от Царево, където защитените територии отдавна са ликвидирани. Както се видя през последните дни от казуса със Силистар, той е готов да погази закона, за да пусне строежи и на територията на Парк Странджа, намиращи се в Натура 2000.

Очевидно инвеститорският натиск е голям, защото Лапчев не се съобрази и с партийното мъмрене от Бойко Борисов и излъга пред цяла България, че не бил подписвал план за застрояване и нямало дори инвестиционно намерение. Такива документи обаче черно на бяло са внесени в докладна от самия него и гласувани от общинските съветници.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x