Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Николай Василев: Сега държавата подпомага социално силните

Икономистът и бивш вицепремиер Николай Василев е против внасяне на нов бюджет за догодина. Според Василев бюджет за догодина трябва да бъде внесен и приет от мнозинство, което да носи отговорност пред обществото, т.е. от редовно правителство. В студиото на Нова телевизия той уточни, че като гражданин силно се надява за има прозападно и реформаторско мнозинство и правителство, т.е. дясно.

Николай Василев е привърженик на идеята да се харчи по-малко, а държавата да пести повече, а помощите на държавата заради инфлацията трябва да бъдат фокусирани.

„Всички политики, които държавата предприе, и които аз не одобрявам през последната година, доведоха дотам, че всички плащаме сметките на хората, които нямат нужда държавата да ги подкрепя – т.е. на по-богатите“, посочи Василев. По думите на икономиста цялата политика през последната година е обърната – „тя излиза с риторика за подпомагане на социално слабите, а подпомага социално силните“.

„Всички партии, които изобщо не мислят за утрешния ден, а само гледат до следващите избори, се наддават в огромни размери кой колко по-големи обещания за разходи ще даде“, коментира още политикът. Според него предизборното наддаване в бюджета е започнало, което по никакъв начин не трябва да се допуска.

Иначе той подкрепя отделни неща от предложенията на различни партии, а като пример той даде демографската политика на социалистите, но не раздаването на пари, и предложението на демократите за се премахнат инхаус поръчките.

Бюджетът трябва да се балансира, да се намалят разходите и да има фокусиране на политики.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x