Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Николай Димитров: Изненада ни идеята за приложение, чрез което онлайн ще се резервира чадър и шезлонг на плажа

Николай Димитров: Изненада ни идеята за приложение, чрез което онлайн ще се резервира чадър и шезлонг на плажа

Преди дни в публичното пространство се заговори за идея на концесионерите на морски плажове, които разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето. Апликацията трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни.

Част от концесионерите на морски плажове са останали изненадани от предложението на председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове Симеон Цветков, защото повечето от наемателите на плажове по Южното черноморие и Слънчев бряг не са чували за тази идея.

Потърсихме за коментар концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров. Той сподели, че като идея това звучи прекрасно, но само за пред хората. За тези, които работят по плажовете това е абсолютно неприложимо.

Димитров припомни, че става въпрос за услуга „отдаване на чадър и шезлонг под наем”, а не  за маса в ресторант или за стая в хотел. Съвсем различни са нещата и няма как някой да запази шезлонг или чадър и когато дойде клиент, то той ще се настани на желаното от него място. Той сподели, че касиерите не са охрана или пазачи и не им е работа да ходят да се разправят с хората по цял ден. Според него тази идея на колегата му Симеон Цветков няма реализация, но въпреки това му пожела успех.

Николай Димитров сподели от личен опит, че според наблюденията в годините това няма как да се случи. Той даде за пример плажовете в Слънчев бряг, където проблемът със запазванетао на шезлонг  с хавлия е решен като касиерите събират поставените от туристите в ранните часове хавлии, а когато почиващият се появи те му връщат хавлията.

„Всяка една услуга е свободна до момента в който не дойде клиент и си заплати за чадър, шезлонг или комплект. Така, че аз съм убеден, че това нещо няма как да бъде приложено по плажовете, още повече, че това никой не ни го изисква, никой не ни задължава. Преди време имаше идея да обявяваме дали в даден момент от деня, на конкретен плаж ще има такива свободни места, за да не се разкарват хората и да не ходят от плаж на плаж и да не могат да си наемат чадър или шезлонг.  Дори и хората от министерството, които бяха замислили тази идея разбраха, че това на практика е неприложимо и не кореспондира със закона. Не знам защо колегата обяви тази идея в публичното пространство, явно тя е  за тези плажове към които той има ангажимент. Още веднъж искам да му пожелая успех, но аз съм убеден, че това е неприложимо  като практика”, заяви концесионерът на плаж Крайморие  Николай Димитров.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x