Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Николай Димитров: Новите цени на таксиметровите услуги ще убият туризма в Бургас

Николай Димитров: Новите цени на таксиметровите услуги ще убият туризма в Бургас

Николай Димитров е председател на Асоциацията за защита на дребния и средния бизнес, зам.-председател на Асоциацията на концесионерите на плажове у нас, както и активен участник в още редица обществени и бизнес организации. Димитров е концесионер  и на плаж Крайморие, който стопанисва с най-модерни методи. Той взе отношение и към предложението таксиметровите услуги да скочат рязко в Бургас. Става въпрос за минимални стойности от 1,50 лева на километър, което е значително по-високо в сравнение, примерно с цените в София. Там километър за услугата се заплаща по 1,05 лева.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Много е странно, как така в Бургас, където хората получават от 30 до 50 процента по-ниски заплати в сравнение със София, се предлагат по-високи таксиметрови услуги със същите пропорции. Няма никаква икономическа логика. Това е прекалено. Освен това се предлага минимален праг от 1,50 лева, което пък според мен обслужва големите фирми в бранша. Защо трябва да има минимален праг, и то толкова висок. Нека всеки да си вдига цената, колкото иска, но такъв минимален праг, това не е пазарна мярка. Напротив. По този начин се удрят дребните играчи на пазара. Явно целта е те да бъдат ликвидирани и отстранени.“- коментира Димитров.

Той смята, че това увеличение ще удари пагубно и туризма в Бургас.

„Всички очакваме новия туристически  сезон. Градът ни разчита на тези приходи, те са важни. Разкриват се работни места, влизат пари в бюджета, било то местен или държавен. С такива цени на таксиметровите услуги ще бъдат отблъснати много посетители. Ние няма да сме конкурентни. Това ще доведе до отлив на туристи, а от там и на пари в общината. В тези условия на криза и несигурност, това е меко казано неразумно. Ако, разбира се предложението бъде прието. Надявам се общинските съветници в Бургас да проявят разум и далновидност.“- каза още Николай Димитров.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x