Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Николай Димитров, спечели поредното си безапелационно дело във връзка с позициите на преместваемите обекти в Бургас /Видео и Документи/

Николай Димитров, спечели поредното си безапелационно дело във връзка с позициите на преместваемите обекти в Бургас /Видео и Документи/

Председателят на Сдружението на малките и средни предприемачи в Бургас -Николай Димитров, спечели поредното си безапелационно дело във връзка с позициите на преместваемите обекти в Бургас.

Тема, която вече години наред е наболял проблем в морския град и която предизвика не една или две съдебни саги.

Съдът е регламентирал, че за позиции свързани с преместваеми обекти се заплаща такса, която общинският съвет на Бургас е гласувал в конкретен размер. Следователно за поставяне и наемане на преместваем обект не може да се играе на търг, не може да бъде причисляван и наем, защото това не са обекти общинска собственост по смисъла на Закона за общинската собственост.

„Съдът направи разделение и им го написва в аргументите си за вземане на съдебно решени, че за позиция за приместваеми обекти се заплаща такса, защото приместваемите обекти са на собствениците и де факто те се отдават по друг ред, а не като общинската собственост’, уточнява пред наш репортер Димитров.

Николай Димитров разказа, че съдът изрично е посочил на ответната страна, че са нарушили няколко закона сред които ЗМДТ, ЗУТ и ЗОРАКС.

„Искам да кажа на общинските съветници в Бургас, които са гласували за налагането на противоречащите текстове, че е време да спрат да ни третират, като врагове, защото ние също сме граждани на Бургас и малкият бизнес следва да бъде подкрепян, а не тормозен и преследван. В годините назад сме им дали конкретни предложение за тези отменени текстове в предходните дела , които отлежават вече 12 години. Входирани са няколко път, дори последният път в общинската комисия, която беше създадена по инициатива на общинските съветници, тази комисия, която написа тези безумни, скандални текстове, дори не разгледа предложенията. Спекулации и лъжи са твърденията, че са възприели наши предложения. Няма такова нещо. Държа да отбележа, че един общински съветник, който до ден днешен ми говори, че неговото мнение било такова -нищо, че не кореспондирало със закона, господинът е Иван Иванов от СЕК-настоящ общински съветник и в момента. На него ще кажа да задържи личното си мнение за в къщи и когато гласуват наредби, като подзаконови нормативни актове, да го правят наистина по закон. Там сме ги изпратили да служат на гражданите, а не на себе си и да обслужват нечии конкретни интереси“, категоричен е Николай Димитров.

Според Председателят на Сдружението на дребния и среден бизнес, компетенцията на тези общински служители гласували спорните текстови е толкова ниска, че те даже не са разбрали, че сами са си гласували решение, което е против пред тяхно предходно прието гласуване, т.е., определяне размера на таксите за позициите на преместваеми обекти и в последствие си гласуват, и търг, което е морални и житейски недопустимо.

Чуйте всичко казано от Николай Димитров по темата:

Вижте общинските съветници гласували за приемането на скандалните текстове в следващия файл:

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x