Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Николай Димитров: Условията и възможностите  трябва да важат за всички!

Николай Димитров: Условията и възможностите  трябва да важат за всички!

Зам.-председателят на Асоциацията на концесиюонерите на морски плажове Николай Димитров отправи апел към своите колеги в бранша, както и съм Министерството на туризма.Става въпрос за предложението  на хотелиерите цените на услугите по ивицата да бъдат минимални или нулеви. Това бе направено във връзка с противоречивите очаквания за новия туристически сезон.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Стана ясно, че хотелиерите имат виждания, ние като концесионери да бъдем принудени да предлагаме услуги с нулева ставка. Това е крайна неприемливо и непазарно. От 2015 година цените на нашите услуги са непроменени. В същото време инфлацията ресте главоломни, разходите ни качват. Искам да посоча, че наемната цена се покачва ежегодно, според инфлационния индекс праговете на осигуряване растат, да не говорим за стойностите на горивата и енергоносителите. Ние сме готови за диалог, ,но на равнопоставена основа. След като се искат нулеви ставки на цени за чадъри и шезлонги, би следвало и наемните ни договори да  бъдат коригирани по същия начин. Имаме готовност за диалог със самите хотелиери, за да постигнем условия, които удовлетворяват и двете страни.Искам още веднъж да подчертая! За разлика от хотелиерите ние не можем да затворим плажовете. От 1 юни до 30 септември като стопани сме длъжни до осигурим адекватна експлоатация. Това са здравни услуги, спасители, почистване, поддръжка…Който мисли, че става въпрос за нещо лесно и повърхностно, просто се е объркал. Крайно време е държавата да обърне внимание и на тази дейност, която е лицето на родния морски туризъм. Апелирам за реално е адекватно отношение към този бранш.  Време е за промяна на цялостната концепция към морския туризъм.“- коментира Димитров.

Той е концесионер на морски плаж, близо до Бургас, който стопанисва по всички изисквания на закона.

„Туризмът е много важен сектор в родната икономика. Голям процент от БВП, работни места, стимули за другите браншове, милиарди евро всяка година, които влизат в държавата.Това не може да се пренебрегва. Ние, като концесионери сме част от този бранш. Трябва държавата да подходи справедливо. Пак казвам. След като се иска от нас да намалим цените на услугите, или те да бъдат нулеви, тогава и следвало и наемните условия да получат адекватна индексация. В противен случай ще означава, че ние като стопани сме поставени в неравни условия Това би имало пагубни последствия в бъдеще.“- сподели Николай Димитров, който е и официален говорител на асоциацията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x