Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Николай Димитров: Хората да бъдат спокойни, предприемаме действия по възстановяването на плажните ивици /видео/

Николай Димитров: Хората да бъдат спокойни, предприемаме действия по възстановяването на плажните ивици /видео/

След преминалата през България буря, наречена с мъжкото име „Федерик“ останаха доста поражения. Циклонът не пожали и родните пллажове, а част от пясъкъа по крайбрежията бе отнесен навътре в морето.

Едина от засегнатите брегови ивици е тази на плажа в Крайморие, където морето е „изяло“ първите 14-15 метра от пясъка. В момента по плажната ивица се виждат дълги участъци от кал и глина.

От „Днес България“ потърсихме за коментар стопанинът на плаж Крайморие, който е и зам.-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове. Той заяви, че по договор им е вменено задължение, освен да стопанисват, опазват, а също така и да възстановяват плажовете във вид, който е добър за плажуване, със тяхни сили и средства.

Пораженията по всички плажове по южното Черноморие са големи. Това, което правим от години, по инструкция на Министерството на туризма, е да уведомяваме самото минстерство за дейностите, които предприемаме по подръжка, съхранение и възстановяване на плажовете. След това уведомяваме басейнова дирекция, както и РИОСВ. Режимът за тези наши действия е уведомителен, а депонирането на пясък по плажа в зимните месеци е световна практика. В следствие на това депониране, под формата на дюни, щетите са по-малки, а възстановяването е по-бързо и по-лесно“, заяви Николай Димитров.

Вижте цялото интервю с Николай Димитров.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x