Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Николай Димитров: Ще съдя родителите на непълнолетните вандали, средствата ще даря на деца с ДЦП (АУДИО)

Въпреки че за някои хора това е маловажна, нищо и никаква случка, родителите на тези младежи не проявиха никаква заинтересованост за това какво са сторили децата им. Това само по себе си е много обезпокояващо. Това заяви в интервю за „Днес България“ концесионерът на плаж Крайморие по повод вандалския акт срещу бар „Айляка“. Припомняме, че група младежи потрошиха инвентара, изпокъсаха барбароните и изпочупиха столовете на плажното заведение.

Николай Димитров е категоричен, че ще си търси правата в съда и ако му бъде отсъдено обезщетение за нанесените щети, той ще дари средствата за благотворителност.

„Вече се консултирах с адвокат, ще предприема мерки, ще потърся обезщетение за нанесените материални щети. При мен водещият мотив не са парите и ако съдът прецени и присъди обезщетение за вандалската постъпка и безотговорното поведение на родителите на тези младежи, аз ще даря парите на други деца, страдащи от детска церебрална парализа от дома в село Искра“, категоричен е Димитров.

„Доколкото разбрах, постановлението на прокуратурата е нормална практика. Единственото смущаващо е, че държавното обвинение по закон е длъжно да информира Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица и да уведоми Детска педагогическа стая. Това не е сторено. Най-вероятно в следващите дни ще бъде сезирана Окръжна прокуратура за този пропуск на районния прокурор. В един момент това най-вероятно ще окаже последващ ефект и за самите деца и съм убеден, че родителите ще страдат и от бъдещи техни постъпки. Както знаете, до голяма степен грешките на децата са предизвикани до голяма степен от слабостите на техните родители“, добави концесионерът на плаж Крайморие.

Той разкри, че това не е първата подобна проява на непълнолетните вандали, които бяха уловени от охранителните камери в района.

„Другото, което ме провокира да търся правата си в съда, е арогантното и нагло поведение на тези хора. Аз гледам в социалните мрежи колко нагло, безпардонно и със самочувствие се държат. Като гражданин ще направя всичко, за да не допусна подобно поведение. Много хора, разговаряйки с мен, изразиха разочарованието си от акта на прокуратурата. Пак казвам – това беше очаквано, с оглед на това, че извършителите са непълнолетни, но в случая родителите им трябваше да се засрамят и да вземат отношение“, завърши Николай Димитров.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Смешник! Само търсиш сензация!

Anonymous

Охлювче нали знаеш
че ще ти видя АйПи адреса,и ще плачкаш!

Anonymous

149.62.206.116 И недей да се пъчиш смешко да не се объркаш като си мислиш че си анонимен!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x