Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Николай Хаджигенов моли президента да помилва Десислава Иванчева

Николай Хаджигенов моли президента да помилва Десислава Иванчева

Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, е изпратил молба до президента за помилването ѝ. Той обяви това в интервю за предаването „Тази сутрин“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Правосъдието и правото изобщо не са имали нищо общо с казус „Иванчева“, никога. С решението на Върховния съд от вчера, което до ден днешен още не сме видели от защитата. Всичко приключи така, че единственото, което остана, е да настояваме президентът да помилва Иванчева“, заяви адвокатът.

Иванчева вчера беше отведена от дома си в затвора в Сливен, след като стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) ѝ е дал 6-годишна ефективна присъда. Решението е окончателно.

Делото е за корупция – поискан и получен подкуп от 75 000 евро. Ефективни присъди са постановени и за другите двама подсъдими – Биляна Петрова получава 5 години затвор, а Петко Дюлгеров – 4 години.

Иванчева и Петрова бяха зрелищно арестувани на 17 април 2018 г. пред Спортната палата в София. Акцията се ръководеше лично Иван Гешев, по това време ръководител на Специализираната прокуратура.

Преди година Десислава Иванчева роди син. Засега детето остава при нейната майка.

На въпроса дали в молбата за помилване се позовава на това, че тя оставя малко дете Хаджигенов отговори: „Това, върху което съм акцентирал, е правосъдието. Това е част от битката за правосъдие“.

„В един нормален свят Иванчева щеше да е при вас онзи ден (в студиото на bTV), а Борисов в затвора. Доколкото у нас светът не е нормален, стана обратното“, коментира Николай Хаджигенов.

Той призна, че не знае президентът, който е делегирал това право на вицепрезидента, колко молби за помилване е уважил за последните години. Той уточни, че при помилване присъдата не се отменя, просто Десислава Иванчева няма да лежи в затова.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x