Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нико Тупарев с позиция след ареста

Нико Тупарев с позиция след ареста

Продуцентът Нико Тупарев, който беше пуснат от ареста, без да му бъде наложена мярка за неотклонение, излезе с позиция, в която обяснява за схема за „овладяване на дружествата и заграбване на имуществото им“

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Ето какво каза той :

Във връзка със събитията от последните дни и месеци, в които името ми беше намесено в кални медийни мероприятия, институционална репресия и последвало задържане, а впоследствие освобождаване поради липса на всякакви доказателства, бих искал да уточня фактите и да поставя няколко въпроса на общественото внимание.

Задържането ми беше съобщено като факт в сайтове с прикрита собственост, преди изобщо да се беше случило. В същите от няколко месеца насам тече агресивна клеветническа кампания срещу мен и семейството ми.

„Лайм“ ООД, заедно с „Куба Либре“ ООД и „Ен Джей Пропърти“ ООД, е предмет на множество сигнали, подадени от мен до компетентни институции, включително до прокуратурата и ГДБОП, във връзка с разследване на евентуална престъпна схема, с участието на управителя и миноритарен съдружник в дружествата – Александър Тошев и фирма, ангажирана да обслужва правно бизнеса.

Целта на многопластовата схема е овладяване на дружествата и заграбване на имуществото им. Тя включва фиктивно получени и дадени заеми от управителя на дружествата от и на свързани с управителя лица, за целите на създаване на изпълнително производство срещу всяко дружество. При възпротивяването ми като мажоритарен съдружник, в Търговския регистър са входирани неистински документи с нотариална заверка, по силата на които продавам дяловете си по абсолютно идентичен начин и в трите дружества срещу цена, равна на номиналната им стойност (5000лв). И трите прехвърляния на дялове са предмет на множество граждански и търговски дела, както е видно от партидите им в Търговския регистър. Последното действие, предприето от Александър Тошев, е именно фабрикуването на сигнала срещу мен за длъжностно присвояване, независимо, че именно Александър Тошев е бил управител и натоварен със задълженията да управлява сметките и имуществото на „Лайм“ ООД. Именно на база този сигнал, прокурор със съмнителна репутация изготвя неиздържаното и според СГС от правна гледна точка обвинение.

Дивидентите, за които съм обвинен, че съм присвоил, са били преведени по банков път чрез електронно банкиране от профила на служител на Александър Тошев на базата на пълномощно, издадено от самия Тошев. Дивидентите са декларирани пред НАП и са отразени в годишния финансов отчет на „Лайм“ ООД, подписан от Тошев, с което той де факто валидира като правомерни извършените плащания.

Във всеки случай, плащането на дивидентите би могло да се превърне в спор от гражданскоправен характер, но не може да представлява основание за наказателно преследване срещу съдружник, който е получил дивиденти, платени му от управителя. Очевидно е, дори само на база публично достъпна информация, че обвинението представлява целенасочена репресия, предназначена да ме извади от тези дружества. Още повече, че трайната съдебна практика е категорична, че е недопустимо използването на наказателния процес като средство за решаване на спорове с граждански характер.

Оставам с убеждението, че институциите или поне някои техни представители продължават да действат като бухалки и да обслужват престъпни схеми. Ако тази практика не бъде изкоренена, всеки легален частен бизнес може да е следващият. Въпрос на покровител е„.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x