Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нова лудост сред абитуриентите

Нова лудост сред абитуриентите

Все по-често в клиники за корекции идват момичета, току-що навършили пълнолетие. На прага на баловете, бъдещите абитуриенти също са сред редовните клиенти на центровете за естетични процедури. Най-търсени са т. нар. минимални инвазивни процедури – като поставяне на хиалуронови филъри в устните. Но и корекция на клепачи, ринопластика, фейслифтинг и поставяне на импланти в гърдите. А за пълното възстановяване са нужни между 3 и 5 седмици.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Последни дни до бала. И последни щрихи в подготовката за най-чакания за Божидара Чукова ден след 12 години в клас.

„Готова съм с цялостната подготовка на моя бал – избрала съм си прическа, грим, рокля. Исках да е нещо много „уау” – с много камъни, много пера и просто да изразява самата мен”, разказва абитуриентката.

Наред с перфектните рокля, грим и прическа, пътят към съвършената визия за бала за Божидара минава и през различни процедури.

„Конкретно за бала ще си направя по-леки процедури – от сорта на перманентен фон дьо тен. Ще си направя различни пилинги, всякакви процедури на тялото, за които не ти трябва някакво дълго възстановяване и което по никакъв начин няма да повлияе на моята подготовка за бала”, продължава Божидара и споделя, че вече е готова и на по-сериозни крачки в корекциите.

„Бих си направила ринопластика, тъй като не си харесвам носа, искам да си го стесня. Когато човек не харесва нещо, трябва веднага да го коригира, защото той трябва да се чувства добре в своята кожа”, смята зрелостничката и разказва, че естетичните подобрения се превръщат в мода сред съучениците й. Но самата тя има собствени правила – докъде и как може да стигне в корекциите.

„Особено сега преди абитуриентските балове, има интерес към разхубавяване, промяна, освежаване във външния вид. Желанието да се харесват, да бъдат по-привлекателни, атрактивни – това повишава и самочувствието им. Ние смятаме, че това повишава и тяхната реализация”, казва доц. Даниел Янков от Асоциацията по пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Все повече млади момичета идват за корекции и в кабинета на естетичния дерматолог д-р Александра Макенджиева.

„Границата на възрастта пада непрекъснато – все по-млади момичета се интересуват от това какво могат да направят за себе си”, споделя лекарят.

Най-търсената за бала процедура е уголемяване на устните, разказват експертите в естетиката. В работата си специалистите имат основно правило: корекциите да са съобразени с конкретния пациент. А не да се правят на всяка цена.

Възстановяването след по-леките корекции е буквално след часове. Но след намеса на скалпела – може да са необходими и няколко седмици. Новата мода притеснява Кристина Петрова. Само след месец дъщеря й Анна също завършва училище.

„Аз съм изключително против, защото това е възраст, в която тепърва растат децата, в която са най-хубави и в никакъв случай не трябва да се намесваме изкуствено. Всеки има своята индивидуалност и именно това прави човека уникален”, казва майката на Анна.

Според дъщеря й модата с корекциите сред младите раждат социалните мрежи, където всички се надпреварват да бъдат перфектни. Филъри в устните или импланти в гърдите дори се превръщат в подарък за бала, разказват дванадесетокласниците.

Данните до момента показват, че около 10% са усложненията при естетичната хирургия в световен мащаб.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x