Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Нова наредба на Министерството на здравеопазването може да вдигне цените на плажните услуги(видео)

Нова наредба на Министерството на здравеопазването може да вдигне цените на плажните услуги(видео)

Подготвяната нова наредба на Министерството на здравеопазването за водно-спасителната дейност и медицинското обслужване обезпокои концесионерите на плажни ивици. В наредбата за заложени куп нови изисквания, които ще оскъпят крайния продукт, защото ще струват сериозни инвестиции на стопаните. Става въпрос за допълнително медицинско обезпечение, както в кадрови аспект, така и в материално-технически. Освен това според самата наредба концесионерите ще трябва да спазват допълнителни инструкции за начина, по който да бъде направено самото обезпечение. Това означава, че ще се оскъпи като цяло услугата за ползване на ивицата. Това би ударило и върху летния туризъм като цяло.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Според самите концесионери новата наредба не отговаря на реалностите и изискванията не са съобразени с реалностите у нас. За това е категоричен и концесионерът на плаж Черноморец Георги Мавров. Ето какво сподели той пред камерата на Днес България.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x