Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Новият културен проект на Стефан Диомов: Мюзикъл с любов към Бургас (видео и снимки)

Новият културен проект на Стефан Диомов: Мюзикъл с любов към Бургас (видео и снимки)

Представяне на проекта

На среща с бургаски общественици, културни дейци и граждани, известният бургаски композитор и музикант Стефан Диомов представи своя най-нов културен проект. За първи път той ще представи мюзикъл, създаден по готови шлагерни песни, които ще пренесат зрителите в неповторимия свят на Бургас. Този мюзикъл има за цел да покаже магията на града не само на местната публика, но и на зрители от цялата страна и чужбина.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Участници и организация

Проектът ще включва два музикални екипа, които ще бъдат взаимно заменяеми в случай на непредвидени обстоятелства, като по този начин се гарантира непрекъснатостта на представленията. Бургаската община активно подкрепя инициативата и ще окаже съдействие при нужда. Специално внимание ще бъде обърнато на ученици, пенсионери и деца, които ще могат да се насладят на концертите с 50% намаление. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров.

Диригент и изпълнения

Музикалният мюзикъл ще бъде дирижиран от голямата звезда Георги Милтиядов, което гарантира високо ниво на изпълнение и професионализъм. Концертите обещават да бъдат истинско музикално пиршество, а първото представление ще се състои в Бургас на 20 юни.

График на турнето

Проектът включва обширно национално турне, което ще обхване няколко ключови града:

Бургас: 20 юни

Варна: 23 юни

Созопол: 2 септември (при откриването на традиционните празници Аполония)

Велико Търново: 4 септември

Специални събития

Освен основните концерти, в Културен център „Морско Казино“ в Бургас е предвиден и концерт на детската група „Изгревче“ на 1 август от 8:30 часа. След този концерт екипът ще отпътува за Братислава, където предстои грандиозно представление.

Историческа връзка с Братислава

Стефан Диомов има особена връзка с Братислава, където е написал химна на училище „Христо Ботев“. Това подчертава значимостта на предстоящото представление в словашката столица и символизира културния обмен между България и Словакия.

Новият културен проект на Стефан Диомов обещава да бъде значимо събитие в културния календар на България. Със своите концерти, които ще обиколят страната и ще достигнат до международната публика, мюзикълът ще представи късче от Бургас и неговата музикална същност пред широка аудитория. Бургаската община също така предоставя програма за намаления, от която гражданите могат да се възползват, за да станат част от това уникално музикално преживяване.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x