Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Новото правителство на Словакия отхвърли изготвения план за предоставяне на военна помощ за Украйна

Новото правителство на Словакия отхвърли изготвения план за предоставяне на военна помощ за Украйна

Правителството на Словакия отхвърли изготвения от предишното правителство план за предоставяне на ракети и боеприпаси на Украйна, следвайки обещанието на премиера Роберт Фицо да спре държавната военна помощ за Киев, който се бори с руската инвазия, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Пакетът от помощи включваше 140 зенитни ракети „Куб“, над 5000 броя боеприпаси за 125 мм оръдия, 4 млн. боеприпаси за стрелково оръжие, минохвъргачки и мини съгласно сделката, предложена от служебното правителство преди да предаде властта миналия месец.

„Правителството не одобрява предложението за дарение на военно оборудване на Украйна“ на стойност 40,3 млн. евро, се посочва на официалния му уебсайт.

Фицо проведе кампания, в която критикува военната подкрепа на Запада за Украйна и санкциите срещу Русия, и подкрепя насърчаването към мирни преговори – линия, подобна на тази на унгарския лидер Виктор Орбан, но отхвърляна от Киев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x