Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нов кмет в Приморско

Нов кмет в Приморско

default

Иван Гайков е новият кмет на община Приморско. Току-що в щаба му пристигнаха последните протоколи, които показват, че той печели убедително още на първи тур.

На второ място, но далеч зад Гайков остава Петко Гечев от „Граждани за общината“, а трети е Ваня Андонова от „Български възход“.

ГЕРБ печели вота във всички населени места от общината, където се избира пряко управник – Китен, Ясна поляна, Ново Паничарево, Писмено и Веселие.

Очаква се партията да има и мнозинство в Общинския съвет.

Иван Гайков ще наследи на поста досегашния кмет д-р Димитър Германов, който се оттегля след три мандата. Новият кмет на Приморско е на 41 години, произхожда от най-известните стари родове в града – Попови и Гангарови, считани за първите влиятелни фамилии, оформили облика на старото селище Кюприя в град с истинска история.

Член е на ПП ГЕРБ от 2011 година, бил е общински съветник на партията, работил е в кметската администрация д-р Димитър Германов по време на първия и втория му мандат – в отдела по Териториално и селищно устройство (ТСУ), като е отговарял за незаконното строителство. До 2022 година Иван Гайков бе директор на Общинското предприятие „Чистота и озеленяване“, след което преминава в частния бизнес.

Флагман.бг

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x