Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нов трус в коалицията!

Нов трус в коалицията!

Истински скандал се завихри в коалицията. На първа линия са Любомир Каримански от ИТН и Венко Сабрутев от ПП, пише tribune.bg.

Днес трябваше да се проведе комисия по бюджет и финанси, която е извънредна и свикана от председателят Любомир Каримански. Оказва се обаче, че депутатите на Кирил Петков са решили, че не им е толкова интересна и са отишли на други комисии.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Председателят на бюджетна комисия се ядоса и заяви, че не може някой да минава, да се подписва и да не присъства на заседанията. Ябълката на раздора станаха депутати от ПП, които са неглижирали финансовата комисия и свиканото заседание.

Сабрутев се опита да ги извини, че комисията е извънредна и не всеки може да присъства на няколко места. „Вие много добре знаете, като свиквате извънредно заседание, че в това време има и други комисии“, заяви Сабрутев.

Каримански му припомни, че той е председател на комисията и има право да свиква заседанията когато прецени.

„Аз пък съм представител на най-голямата парламентарна група“, скочи Сабрутев.

„Това е поредният път, в който се проваля бюджетна комисия. За последния месец това е третия път и то поради липса на кворум. Ще уведомя затова председателят на Народното събрание“, заяви Каримански, който беше видимо ядосан.

Сабрутев опита да възрази, но председателят го предупреди, че той дава думата и прикани колегата си от ПП да прочете правилника. „Аз свиквам заседанията, ясно ли е. Комисиите се бламират, имаше два такива случая“, заяви Каримански и разпусна проваленото заседание.

Припомняме, че покрай сагата за БНБ и неизбирането на Любомир Каримански за гуверньор стана ясно, че именно Венко Сабрутев е бил пращан, за да предлага постове в Световната банка на депутатът от ИТН, за да се откаже от надпреварата.    

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x