Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Нов удар по Костадинов! Отнеха председателството на Възраждане в комосията за контрол над службите

Нов удар по Костадинов! Отнеха председателството на Възраждане в комосията за контрол над службите

Отнеха председателския пост на „Възраждане“ в Комисията за контрол над службите за сигурност. Това стана с решение на парламентарната Комисия по правни въпроси на заседание в сряда. Променен беше статутът на Комисията за контрол на спецслужбите, за да няма повече ротация при председателството.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Предложението на ДПС, ГЕРБ и ПП- ДБ бе внесено, след като дойде ред на Николай Дренчев от „Възраждане“ да председателства тази комисия.

Предложението беше прието с 11 гласа „за“, шестима гласуваха „против“ и нито един „въздържал се“.

Срещу мотивите за тази промяна възрази само Бойко Рашков от ПП-ДБ.

„Вносителите трябва да си преработят мотивите. Аз се чувствам засегнат и няма да мога да изтърпя някой да мотивира предложение за промяна с едни откровени лъжи”, заяви Бойко Рашков.

„Мотивите нямат нищо общо с действителността. Те целят политическа лустрация, анти-„Възраждане” лустрация, при която офицер от резерва на Българската армия да бъде отстранен чрез силовата воля на сглобката – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС”, заяви Петър Петров от „Възраждане”.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x