Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
20.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Ню Хемпшир гласува в ключов вот за републиканска номинация за президент на САЩ, Тръмп настъпва

Ню Хемпшир гласува в ключов вот за републиканска номинация за президент на САЩ, Тръмп настъпва

Ключов ден за кандидатите за президент на Републиканската партия в Съединените щати. Днес Доналд Тръмп и Ники Хейли ще се изправят един срещу друг в щата Ню Хемпшир.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Вотът идва само ден, след като губернаторът на Флорида – Рон Десантис, се отказа от надпреварата и подкрепи Доналд Тръмп.

Сега членовете на партията ще трябва да избират между бившия президент, който е обвиняем по редица дела, и бившата посланичка в ООН. Десантис остана на второ място в надпреварата в щата Айова, където Тръмп получи рекордно висок резултат.

А Хейли се нареди на трето място. Предварителните проучвания в Ню Хемпшир сочат, че Тръмп ще спечели и в този щат с подкрепа от 50 на сто, за сметка на Ники Хейли, която се очаква да събере 39% от гласовете. Словесните атаки между двамата не спряха до последния момент. 

„Познавам Ники Хейли много добре.Тя направи нечестен съюз с моите критици в републиканската партия – с „Американци срещу просперитета“. Съюзи се с глобалистите, радикално левите комунисти. И искат да привлекат либералите и поддръжниците на Байдън“, заяви Доналд Тръмп, кандидат за президентската номинация на републиканците.

„Той твърдеше, че Джо Байдън ще ни въвлече във Втората световна война. Предполагам, че имаше предвид Трета световна война. Каза, че се е кандидатирал срещу Обама. А това никога не се е случвало. Не се изненадвайте – ако за президент бъде избран някой над 80. Неговата психическа стабилност само ще продължи да отслабва“, подчерта Ники Хейли, кандидат за президентската номинация на републиканците.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x