Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Няма мърдане! Заради джигити, като Начо Манджата погват всички нарушители подред, фукаш се със скъпа кола, висока скорост и нарушения – береш жестоки ядове

Няма мърдане! Заради джигити, като Начо Манджата погват всички нарушители подред, фукаш се със скъпа кола, висока скорост и нарушения – береш жестоки ядове

Фундаментални мерки за борбата с джигитите по пътищата и неподплатените грандомани фукащи се със скъпи возила и високи километри в социалните мрежи предприема полицията, НАП и прокуратурата.

Трите институции решиха, че всеки шофьор, който се фука в социалните мрежи със снимка или клип как вдига над 200 км/ч, че минава на червен светофар, или че дава на пеленачето си да върти волана, рискува да бъде открит от пътните полицаи.

Може да получи и глобa, ако има достатъчно данни за документиране на нарушението му. Това стана ясно вчера след работно съвещание на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Живко Коцев и шефът на НАП Румен Спецов.

Тримата са били категорични, че има нужда от институционален отговор на спрямо хулиганите на пътя, които целенасочено газят правилата за движение и демонстрират явно неуважение към обществото като разпространяват видеосъдържание със своите пътни хулиганства.

Главен комисар Коцев е обещал в кратки срокове МВР да изготви база данни на водачи, които системно не спазват Закона за движение по пътищата (ЗДвП). За целта ще се ползва не само базата данни на КАТ, а и данни от камерите на общините и от рамките на АПИ.

В момента за второ четене в парламента има готви поправки в ЗДвП, които задължават полицията не само да направи списък, а и да идентифицира, спира, проверява и изважда от трафика шофьори, натрупали множество актове и фишове.

По данни на Института за пътна безопасност системните нарушители в България са около 25 000 души и МВР има капацитет да ги открие и приложи цялата строгост на закона спрямо тях, вместо да тормози всички останали над 3 млн. водачи.

Прокурори и полицаи до ниво квартален инспектор ще бъдат задължени да открият и санкционират пътните хулигани, които хвалят с “подвизи” в социалните мрежи.

А шефът на НАП Спецов е поел ангажимент инспекторите от приходната агенция да правят пълни данъчни ревизии на притежателите на скъпи лимузини и джипове, ако има данни, че автомобилите са купени с мръсни пари, например – заработени от просяци и циганки джебчийки в Западна Европа. След проверката возилата ще се изземат, а уличените ще бъдат давани на съд.

Драстичните мерки станаха наложащи, след като Лясковския тарикат Начо Манджата уби в зверска катастрофа треньорът Ферарио Спасов. Лясковският джигит с едва 16 месеца стаж се е хвалел в социалните мрежи със скъпите возила, които кара, високите километри, които вдига, без да има нито ден стаж в България, а какво е правил в чужбина – един Бог знае.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x